Nytta med nöje i Nappstraumen!

Den 8 November satte sig fyra guider från Nordic-Sea-Angling, Alexander, André, Douglas och Marcus i bilen och körde upp till Nappstraumen. Denna höst ska vi nämligen gå en kurs D5L. Så under 3 veckors tid framöver sitter vi alla i skolbänken och pluggar sjökort, lagar, regler & säkerhet mm.

I kursen kommer det även ingå en hel del praktiska uppgifter om säkerhet och navigering.

Men självklart har vi ju även lite ledig tid att spendera och hur gör man det på Lofoten? Jo man åker ju självklart ut och fiskar efter hälleflundra.

Redan första heldagen vi var uppe satte vi ut en båt i sjön men väntade till dagen efter då alla var lite möra efter resan upp.

Söndag morgon åkte vi ut och skulle ge det ett ärligt försök. Vi kör knappa 3 minuter innan vi stannar för att leta efter lite betesfisk när vi är klara med det kör vi vidare ungefär lika långt innan vi stannar för att lägga första drift så ca 5-7 minuter från Skreda där våra stugor ligger. Efter lite mer en 1 timme har vi första fisken på kroken vilket är en fin Flundra till Alexander på 147cm, strax där efter tappar Douglas en för att minuter senare nypa en på 86 cm sedan har vi lite mer aktivitet under dagen men ingen mer upp denna dag.

Så har vi ju självklart hunnit med ett pass under dagen idag också. Där svarade André för dagens fisk på 140 cm. Att tillägga är att vi spenderar inte fullt ut så många timmar vi kan på sjön så fisketiden för dessa fiskar är inte många!

Fisket i Nappstraumen nu på hösten / vintern känns riktigt hett för hälleflundran.

Nu laddar vi inför morgondagen med att gå på restaurang nere på Å ikväll sen får vi se hur vädret blir inför i morgon för kanske lite få in lite mer fiske. och sen på måndag blir det fortsättning av kursen!

 

Tight Lines från Nappstraumen

Alexander, André, Douglas & Marcus.