Strålande avslutning på veckan i Havöysund!

Nu börjar det tära på de sista veckorna för säsongen och vi har nu krigat oss igenom en riktigt tuff vecka där vädret har varit på krigsstigen under typ hela veckan. Efter att vi fik en riktigt go kickstart på veckan med bra väder och grymt fiske, så kom de hårda vindarna och ställde till det för oss, men den som väntar på något gött väntar aldrig för länge. Så fram mot sista dagen igår så blev bara prognoserna bättre och bättre, jag säger bara tack för en fantastisk avslutning på veckan!

Under måndagen så satt vi hela tiden och uppdaterade vädret för nya prognoser inför tisdagen, det skulle lägga sig efter lunchtid och vi höll ett möte för samtliga gäster vid 11.00 för att gå igenom vad förutsättningarna var för eftermiddagen. Fiske blev det och runt 12:00 begav vi oss ut för att känna på det med inte allt för höga förhoppningar då den tuffa nordvästan vinden hade tryckt in allvarlig sjö, dock till vår fördel så blev vädret bra mycket bättre än förväntat och vi kunde fiska fram tills mörkret började lägga sig. Vi bedrev fisket på Havöysunds östra sida för skydd från vågorna, vinden droppade ordentligt och vi hade najs förutsättningar med grymma flundra drifter ett foppatoffel kasst från campen, och det levererade. Jag rattade guidebåten och boysen var sjukt taggade, jag taggade till som ett barn i en godisbutik då drifterna var riktigt dröm, efter att jag blivit kontaktad av killarna i båt 5 som hade fångat en härlig flundra på 110 centimeter, så letade jag mig upp mot det område dom låg, och det blev vi glada för. Första driften efter förflyttningen så dunkade det till ordentligt för Stefan efter att sett en fin flundra stiga 5 meter upp mot hans jigg, det tog inte mer än ett par sekunder innan vi fattade att det var en grym fisk. Fighten var helt vild och det verkade som att fisken aldrig ville ge upp, men tillslut fick jag läge att lande den och den mättes till hela 156 centimeter och innebar ett nytt respektabelt PB till Stefan.

Under kvällen visade prognoserna kanon väder inför våran sista dag, det planerades längre turer för samtliga båtar och större delen av gästerna begav sig ut på havet redan 05:00 i soluppgången. Flundra fisket var ingen besvikelse och flest flundror fick Eddie och gänget i båt 12 som lyckades peta upp ett stabilt antal flundror på 16 stycken där toppfisken blev en kanon fisk på 143 centimeter, och som sportfiskare fick samtliga flundror friheten åter och simmar vidare för att växa på sig. Övriga båtar hade också ett grymt fiske, Arvartsson och gänget i båt 6 som varit uppe och fiskat flundra sedan många år tillbaka hade även dom en magisk dag där Inge lyckades knipa en magisk flundra på 166 centimeter.

Som sagt var fisket på topp och alla båtar på campen landade fina fiskar och var helt lyriska för det fina vädret, detta var vi värda efter vädret tidigare i veckan och vi har ännu en gång landat grymma fiskar precis utanför campen. Nu laddas det för fulla muggar inför nästa vecka då vädret ser ut att stabilisera sig, håll ögonen öppna för kommande rapporter för fisket är just nu ON FIRE!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer