Stolpe ut i sluttampen av veckan i Havöysund

Vi har nu haft en fantastisk veckan här uppe i havöysund, vädret har inte varit på våran sida hela veckan men dock inte hela tiden. Ett varierat fiska har återigen visat sig vara bra under veckan med fina sejar, stabila torskar och ett fantastiskt flundra fiske. De dagar som var fina utan vind och stora vågor blev av fint resultat när vi gick iväg på lite längre turer, och de blåsiga stökiga dagarna gick med bra resultat i närområdet och visade oss vägen till ny heta platser som vi fick nött in då begränsningarna var ett faktum.

Under tisdagen räknades det med lite bättre förhållanden och snällare sjö än dagen där innan, men vinden fortsatte rulla in från nordväst och gjorde det stökigt även då, men samtliga utav våra gäster var på det och nötte på under dagen, dock blev resultatet inte vad vi hade hoppats och flundrorna lyste med sin frånvaro. Norrmännen i guidebåten gav inte upp och Jörgen rattade vidare i hopp om att dunka upp något fint i blåsten, tillslut så böjde sig Arnfinns spö och smack så satt där en fin flundra på 111 centimeter som värmde gott i skitvädret.

Igår onsdag så visade det sig faktiskt bli fint väder, ett par båtar begav sig vid 05:00 på morgonen för att få ut mest möjligt av sista fiskedagen, vilket gav belöning då killarna i båt 4 dunkade upp 2 snabba flundror direkt på morgonen på 75 och 110 centimeter. Vi i guidebåten skulle rikta på stor flundra och norrmännen som redan var rätt nöjda med veckan ville bege sig ut vid 08:00 efter en trevlig frukost på hotellet, det var den riktigt stora flundran som saknades än för dom och oj skulle vi vara nära… Väl på plats dunkade vi ut våra betesfiskar och började drifta, efter ett par förflyttningar för att hitta rätt med ström och liknande så la jag upp en drift längs en fin kant på 40 meters djup, Göran som stog och jiggade med ett spö bredvid sitt så med betesfisk på, skulle bli bra chockad. En bit ut på den fina kanten så sög det i som bara den för Göran på hans betesfisk, vi han knappt reagera innan spöt stod som ett U ner mot vattenytan, men tyvärr en kort stund senare så lyckades den extremt tung och bestämda fisken kliva av… det gick tunga suckar i båten en bra stund efter detta, och vi kunde konstatera att vi tappat fisken vi kom ut dit för, men lite tröst skulle vi få då det driften efter sög till fö Arnfinns spö och smack så pumpade han upp en förvånansvärt lugn fisk på härliga 133 centimeter.

Nu laddar vi batterierna för en ny händelserik vecka, med väderprognoser som ser allt annat än fina ut så håller vi tummarna för vädret och tar varje dag en dag i taget.

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer