Storflundra, storsejar och stortorskar i Nappstraumen!

Första halvan av denna vecka har verkligen bjudit på magiskt väder och ett olympiskt fiske.

Redan första dagen bestämdes det att alla ville norrut på långtur då vädret var sjukt bra, och mycket riktigt åkte alla i samlad trupp tidigt på torsdag morgon. Efter en timmes båtfärd kom dom äntligen på plats och redan i första nedsläppet small de på och sen fullständigt kokade det med torsk och även en och annan storsej. Mitt i detta race fick även grabbarna i båt 8 en fin hälleflundra på 117cm som tog på jiggen 10 meter under båten då alla var på väg att veva upp för att byta plats.

Dagen efter bjöds på ytterligare en dag med strålande väder och därför passade samtliga båtar på att dra iväg lite längre även denna dag för att rikta fisket efter hälleflundra. Martin som guidade grabbarna i båt 5 hann bara några minuter in den i första driften när det small det på i Richards spö och efter en kortare kamp landades dagens första flundra på 112cm och i samma veva fick dom även rapporter över radion att båt 8 och fick en flundra runt en meter även dom. Martin bestämde sig för att byta plats och flyttade sig några distans bara får att testa nånting nytt och det skulle visa sig vara ett bra beslut. Bara 5 minuter in i den driften såg dom plötsligt hur Richards spö böjde sig rejält och för en sekund trodde Richard att det var botten. Men så kom dom tunga tunga huvudskaken och Richard ögon blev genast väldigt stora. Efter en nästan 20 minuter lång makt kamp vann till slut Richard och denna gigant kunde äntligen landas, Denna magiska hälleflundra mättes till hela 191cm vilket innebär att detta är Nappstraumens 5:e hälleflundra över 190cm denna säsong. Självklart fick denna skönhet simma ner i djupet igen efter några fina bilder.

Under gårdagen drog Martin ut tillsammans med Team Wiggur i båt 7 för att fiskat ett lite mer mixat fisket. Torsken var på hugget redan på morgonen där dom fick några fina fiskar, men efter det blev fisket lite svårare vilket gjorde att dom stack lite längre norrut för att testa ett lite djupare fisket då Martin hade spanat in ett grundflak på 110 meter. Fisket var till en början lite trögt men efter en stund drog det igång rejält då dom fick riktigt fina torskar upp emot 16kg samt flera fina långor med en topp på 125cm, Dom stora sejarna var även dom på hugget då dom fick flera fina fiskar runt 12kg och lite till.

Tight Lines

Martin