Blåsig inledning med fint resultat i Havöysund

Då var vi igång med en ny vecka med en blåsig inledning, i torsdags när gästerna kom och vi var klara med info mötet så stack samtliga båtar ut en sväng på kvällen innan det blev mörkt, då vi dagen efter skulle ha hårda västliga vindar droppande från 18 m/s under dagen. Våra norska gäster testade lyckan nära campen på kvällen för att förhoppningsvis peta upp en snabb flundra, och fick värmt upp med en fin matfisk runt metern och en liten under måttet.

När vinden väl började lägga sig under fredagen så stack de flesta ut och fiskade på skyddade områden som gick att hitta, guidebåten lyckades hitta en fin drift med en gång och Jonas som inte är obekant till flundra fisket, visade snabbt vart skåpet skule stå då han krokade i en fin fin flundra på 140 centimeter, och vilken seger det är att få dra en sådan fisk i lite skit väder.

Lördagen blev en riktigt succé för de flesta då vädret var helt perfekt, med svaga vindar söder ifrån och strålande solsken hela dagen, detta bäddade för lyckat fiske, och för våra norska gäster så var flundrorna i stöten. Under dagen så petades det upp några fina flundror mellan 130-135 centimeter, och när dom väl hade krokat i en riktigt stor flundra som sägs varit extremt tung, så gav grejerna vika och linan tyvärr small. Men i en utav norrmännens båt, fick dom se påväg upp emot båten en riktigt fin flundra följa efter ett bete från djupet upp till båtkanten, och suga i sig betet strax under ytan och dra iväg med full fart, dom lyckades kroka fisken och landa den efter en hektisk fight, och flundran mätte hela 157 centimeter.

Idag har vädret återigen varit på våran sida, så resultaten från dagen skall bli oerhört spännande att höra på bryggan ikväll, missa inte nästa nyhet!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer