Veckosummering Havöysund

Nu har ännu en vecka passerat i havöysund, och denna veckan lyste rampljusen över den fantastiska långan som tidigare i veckan blev fångad. Vädret har gått lite upp och ner, så fisket har blivit lite blandat utefter vilka förutsättningar vi har haft. Vi hade under helgen ett riktigt fint mixfiske norr om campen ute på topparna och kanterna, då det i mitten av veckan var galet låg ström, och vattnet mer eller mindre inte rörde på sig någonting inomskjärs, så var det desto bättre aktivitet på fisken ute på det öppna havet. Torsken bet ordentligt och det var mycket torsk i matstorlek, samt en riktig kanon fisk för Reine och gänget i båt 9 där man lyckades peta upp en kanon fisk på 16,5 kilo. Våra gäster från Estland lyckades även dra en riktigt fin flundra på 127 centimeter mitt i torsk racet, och en sådan fisk är ju alltid välkommen som bonus vad man än är ute efter.

Under tisdagen och onsdagen så var de flesta ute efter att försöka få till flundra fisket då strömmarna började röra på sig ordentligt vilket normalt brukar dra igång fisket. Men tyvärr så var fisket fortsatt riktigt svårt för oss på flundra fronten, fisken verkade fortsatt inte vilja bita ordentligt. Med mycket nötande och hårt jobb så lyckades vi under sista dagen peta upp en härlig flundra på 100 centimeter i guidebåten, och för Fransmännen i båten så var det en mycket lyckad dag.

Fiske är ju alltid fiske och ibland så vill dom bara inte bita, men trotts detta så har vi haft en fantastisk vecka med underbar stämning på campen. Igår under vår sista kväll så bestämde sig Reines gäng på 8 pers att besöka Arctic View som är en restaurang som ligger uppe på bärget här i havöysund med en  fantastik havsutsikt och kanon käk, så med en lätt taxi resa upp så spenderade dom kvällen med lite gött käk och något gott i glaset 238 meter rakt ovanför vatten ytan i solnedgången.

Nu laddar vi batterierna för en ny vecka med nya möjligheter, och vi fortsätter att nöta på i hopp om att knäcka koden återigen.

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer