Dypvannsfiske og store flyndrer i Havöysund!

Sommervarmen har kommet til Havöysund, og det er nesten opp i mot 25 grader i skrivende stund. Det er virkelig fantastisk väder. Uken startet også ganske fantastisk for våre gjester. Allerede förste kvelden dro de fleste ut for å kjenne litt på hva Havöysund har å tilby. De fleste bega seg ut på torsk, med et vellykket fiske. Flere fine torsker på 10+, selvom fisket på torsk har värit litt segt, så klarer man alltid å lure opp noen.

Denne uken hadde vår guide Douglas, besök av sin farsan, og target var STOR hälleflundre. Fredag morgen, så gikk de ut for et riktig langpass, og ikke lenge etter fikk jeg en telefon fra Douglas. Da fikk jeg höre at en stor flyndre på hele 177cm hadde slukt hans betesfisk! Den fikk selvfölgelig svömme tilbake etter en liten photoshoot, med noen fantastisk kule bilder! Senere på dagen så skulle det hugge til i farsan Erik sitt spö. En finfin flyndre på 150cm steg opp til overflaten, og Erik hadde fått hva han hadde kommet for. Men det skulle jo slett ikke stoppe der for storflyndrene. Söndag, så smacka Dogge opp en riktig nice flyndre på 162 cm etter bare noen timers fiske. Og igjen skulle det virkelig nykke til i spöet til Erik også! 168 fantastiske cm svevde opp imot båtkanten, og ble sikret og landet utenfor båten. Enda en storflyndre for Erik og Douglas! Det skal sies at det ikke er hver dag man får en riktig stor flyndre, men om man faktisk legger tid og energi, så har fantastiske Havöysund alle forutsetninger for å kunne dra opp storfisk. Mye tid og energi er kun det som behövs av og til, og aldri gi opp! Storfisken er der.

På fredagen så gikk Guidebåten ut for å teste litt hälleflundre selv, med mye vellykket resultat. Niklas, som så gjerne vil ha en havskatt å fotografere denne dagen, slang uti en 50-grams jigg med spinnspöet, og startet å ”dunke” jiggen i bunnen. Altså ”knekke lite katt” som man sier. Men når man legger seg på et hälleflundre-drift, så er det alltid en reell sjans for at det skal hugge på flyndre. Da Niklas kastet sin jigg ut og ”bouncet” den langs bunnen, sa det tverrstopp, og det begynte å ruse i rullen. Spinnspöet sto i en bue, og han hadde kroket i en större hällefundre. Etter litt om og men, så skulle fighten avta, og fisken viste seg under båten. Landet og sikret, ble fisken målt til 147cm! Kort tid etter dro Niklas også opp en 93 cm og en 103cm. Jens i Guidebåten fikk også en liten flyndre på 78 cm. Flere båter hadde värit ute på torskfiske, og med okei resultat. Det kom mye fin matfisk, og en finfin torsk på 13,6 kilo.

Söndag skulle også solen varme, og vinden var lagt seg helt ned til plettvatten. Target var litt forskjellig blandt båtene, men i Guidebåten vill man utpå dypet og lete etter uer. Direkt da vi kom frem, hugg det på Terry sitt spö. 200 meter senere satt det to uer på 2-3 kilo, og gliset til Terry var ikke til å ta feil av! Vi hadde en riktig fantastisk dag på dypet etter ueren, og med fine sizer på 1-4 kilo. Det kom til og med opp en kolje på overkant av 2 kilo, samt lubb opp til 7 kilo. Selvom vi hadde et riktig uerrace, så hadde flere båter et bra fiske på torsk og hälleflundre. En del mindre fisk, og båt 8 lykkedes å lande en fin hälleflundre på 149cm ikke langt i fra campen!

Det har värit en riktig bra start på uken i Havöysund, og hvilket väder vi har hatt! Nå går flere båter utpå langtur på forsök etter hällefundra. Finväderet skal bare fortsette, og vi krysser fingrene for at det kommer flere store fisker her i herlige Havöysund!

Tight lines // Jörgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg, Ivan Swarts