Tropiskt värme och dubbeldrill i Nappstraumen

Veckans väder hittills har varit helt galet med strålande sol och en temperatur på upp emot 30 grader.

Fisket har även det varit strålande, första dagen stack Martin ut med Roy Dahlin med vänner för att söka torsk. Till en början var fisken ganska svår att hitta men efter en stunds sökande dök det plötsligt upp ett jättestim på ekolodet, djupet stod på 40 meter men fisken stod hela vägen upp till 10 meter under båten. Alla 5 i båten släppte ner och dom han inte ens komma halvvägs ner innan alla stod med spöböj, och resten av båtlagen kom givetvis som skott till platsen då Martin ropade dit alla över radion. Efter det va de som att alla båtar stod på led och båt efter båt fick torsk på torsk med många fina storlekar på en bit över 10kg.

Dagen efter åkte Martin ut med Emon, Didrik, Sofie och Erica för att rikta fisket på hälleflundra men även lite rödspätta. Kvällen började kanonbra då det inte tog lång tid innan det small på i Didriks spö och rusningen var ett faktum. Efter några bottenrusningar och en maktkamp mellan fisk och Didrik fick till sist hälleflundra känna sig besegrad och en fin fisk på 105cm kunde landas. Efter det var det väldigt lugnt en lång stund innan Erica plötligt kände att de högg till i sitt spö och efter första rusningen var kampen igång. I samma veva smäller det på i Emons spö så helt plötsligt var en dubbeldrill igång. Efter lite organiserad kaos i båten lyckades till slut båda fiskarna landas och dom mättes till fina 90 samt 94cm. Efter detta magiska hälleflundra pass rundade dom av med lite rödspätta där det kom upp några fina fiskar mellan 40-50.

 

Vädret är fortsatt helt magiskt och vi hoppas det fortsätter så.

Tight Lines

Martin Bamberg