Svaga vindar och fint fiske i Nappstraumen.

Veckans första dagar har verkligen bjudit på kanonväder med strålande sol och svaga vindar vilket gjort fisket mycket trevligt.

Redan första dagen stack Martin och Calle ut med varsin båt för att leta både lite torsk men dom ville även testa chanserna på hälleflundra. Det blev en tidigt morgon där samtliga båtlag åkte ut i samlad trupp för att testa fiskelyckan. Väl på plats så tog det inte lång stund innan båt efter båt började rapportera fina torskar i sina båtar. Mitt i allt detta small det på rejält på Stefans spö och ganska snabbt förstod Martin att detta var nog en riktigt fin flundra. Stefan kämpade på rejält och efter flera bottenrusningar och en hel del mjölksyra lyckades dom landa en riktigt fin fisk på fina 129 cm vilket var Stefans livs första hälleflundra, så stort grattis till dig Stefan. Senare under dagen landades ytterliga 3 fina flundror runt 80cm och många fina torskar upp emot 11 kg.

Nästa dag åkte Martin ut med sin Pappa Ove, hans fru Inger och sin flickvän Erica för att meta lite rödspätta och även försöka sig på lite hälleflundra i kvällssolen. Kvällen bjöd på fantastiskt väder och fantastiskt fiske då dom fick flera fina spättor mellan 40-52 cm och mitt i allt detta small det även på en fin hälleflundra på 78cm på bara 6 meter vatten vilket bjöd på en härlig kamp för Ove som aldrig fått en hälleflundra förut.

Jimmy är här med familj och vänner och även dom har fiskat bra med många fina torskar i båten men dom har även fått gott om rödspätta och även en och annan hälleflundra.

Vädret ser ut att hålla i sig dom kommande dagarna så vi håller tummarna på att sommaren hänger kvar ett bra tag till här uppe i Lofoten.

Tight Lines

Martin Bamberg