210cm MONSTER avslutar veckan i Havøysund!

Då var veckan avslutad även här i Havøysund, och oj vilken vecka det har varit, vi har haft ett helt fantastiskt väder hela veckan och inte nog med att solen har varit framme största delen av veckan, utan vindarna har mer eller mindre varit obefintliga utöver nästan hela veckan. Vi har fått njuta av ett fantastiskt fiske och god stämning på campen, det har varit riktigt kul att se vissa av gästerna lägga lite energi och tid på lite olika arter som normalt sätt det läggs oerhört lite tid på här uppe. Det visade sig vara riktigt lyckat då under Uer passet bara guidebåten lyckades peta upp 3 fina toppfiskar där det var Långa på 6 kilo, Lubb på 10 kilo och en respektabel Uer på 6 kilo med en generellt riktigt fin snittvikt på fiskarna.

Under måndagen så laddade jag iväg på långtur återigen med guidebåten och ett par båtar till, som tidigare så visade prognoserna magiskt väder och förhållandena för det stället vi skulle till så riktigt fina ut under större delen utav dagen. Men detta fantastiska ställe skulle visa sig bli en besvikelse då det tyvärr inte levererade och då det efter 8 timmars fiske bara var vi och båt 14 kvar, och den enda fisken som kommit upp var en riktigt fin fisk på 140 centimeter i den andra båten så beslutade vi oss för att byta område och sedan runda av dagen med lite torskfiske.  Då flundrorna fortsatte lysa med sin frånvaro så var det riktigt gött att få sätta boysen på lite fina torskar på vägen in, och efter att fiskat av en fin fläck på 85 meter så hade vi ett gäng torskar med topp på 15 kilo, vilket var perfekt för att runda av dagen.

Tisdagen var egentligen veckans blåsigaste dag, men fortfarande var vindarna så låga att det inte fanns några begränsningar, så merparten av båtarna valde att bryta mer stor torsk. Fisket på torsken har varit bra men lite klurigt, strömmarna har varit riktigt hårda under veckan och man har haft svårt att se torsken på ekolodet, fisket har bedrivits runt toppar och ute på kanter och platåer där stora stim med betesfisk i form av sej har uppehållit sig. Under betesfisken så har torsken stått packad på sina ställen och då betesfisken har varit lätt att hitta så har det vart bra att fiska under stimmen nära botten, resultatet har varit otaliga 15+ torskar med topp på 19 kilo.

Onsdagen skulle visa sig vara dagen då våra gäster från England skulle få känna på hur det är att fajta ett riktigt monster, och då den båten redan landat en flundra på 170cm denna veckan så är det inget snack om att detta var något i magiska mått. Våra två båtar med Engelsmän har under veckan nött på i flera dagar på ett område som tidigt under veckan levererade stora fiskar för dom, 156cm och 170cm fördelat på de två båtarna under de första 2 dagarna. Smarta som dom var så återgick dom till detta ställe flera gånger och då man endast behöver köra 30 minuter till detta ställe från campen så la dom hela sista dagen där också, fast det krävdes inte mer än 3-4 timmars fiske innan dom krokade i en fisk som skulle få deras tidigare monsterflundror att se aningen mindre ut… Utifrån den beskrivna fajten så märkte gubbarna direkt att det handlade om en riktigt stor fisk då det var riktigt tungt men som många andra stora fiskar gjorde den inte mycket väsen av sig och blev landad efter ungefär 30 minuters slit. Efter en lyckad landning, mätning och plåtning så fick fisken sedan återvända ner i djupet och vi är mycket nöjda över att dom lyckades landa denna fantastiska fisk på 210 centimeter!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer, Ivan Swarts

 

210 centimeter MONSTER!

210 centimeter MONSTER!

Janne med en fin torsk på 17,5 kilo!

Filip med PB flundra på 121 centimeter!

Malmö Alf med ett ”stökigt” PB på 134 centimeter!