Havøysund levererar trots dåligt väder!

Hej.

På torsdag var det dags att säga hejdå till våra holländska gäster. Och välkomna den nya gruppen i Havøysund. Och de var sugen pa att fiska direkt och detta resulterade i att redan torsdag kväll hade första båten lyckats med att få 3 flundror över 90cm i båten. På fredag hade vi bra vädret så de flesta åkte för att fiska torsk och med en top fisk på 20kg var det en lyckad tur för våra engelskmän. Det kom även upp en del torskar på runt 10kg.  Den gruppen som var ute efter flundra hade lyckan inte heller med sig. Men det kom upp ett antal flundror spridit över båtarna igen. För våra gäster i guidebåten kom det även upp en fin flundra på 129cm. Som var första flundra för Hasse.

Lördagmorgon var vädret inte lika bra. Så vi fick åka ut för en kortare tur som resulterade i en fin 140cm flundra och det resulterade även i en mindre flundra för våra gäster från Irland. Den korta turen resulterade även i en del torsk för våra gäster som fiskade torsk. Fisket blev följd av kungskrabbabuffé som alltid är en trevlig kväll och när detta då blir följd av Sverige-Tyskland på Fotbolls VM så kan man vara säkert att kvällen kam bli långt med livemusik. . Våra Holländska gäster valde dock att åka ut på kvällen och fiska torsk med bra resultat. Tyvärr så var söndagen riktigt tufft med 15-17m/s nordvästlig vind. Men det var någon båt som valde att åka ut och trotsera vinden för att fiska spätta. Med det vädret som ska komma imorgon och dagarna efter, gäller det att ta tag i de timmar man kan komma längre ut. Så imorgon ska det bli en långtur för många av våra båtar med siktet på flundra.

Tight Lines// Ivan Swarts, Jørgen Zwilgmeyer & Douglas Dahlberg