Nattrace på storsej! //Risöysundet

Vinden viner utanför fönstret och detta ska bara vara början enligt YR. Som tur är har vi med den kommande stormen i åtanke redan hunnit få ut denna veckas nylandade gäster på sin första fisketur, ett nattpass med inriktning på stor sej. Och som så ofta när vi går ut på de yttre grynnorna kom resultaten ganska snabbt i form av tunga hugg under uppvevning och efterföljande raketrusningar, sejen var på plats! Det var Mikael från Uppsala som var först med spöböj, men resten av gänget var inte sena att följa hans exempel. Även ett par fina torskar fick syna båtkanten. När vinden sedan började trycka på ordentligt framåt femtiden var det en nöjd trupp som skumpade hem över vågorna.

Under denna rätt blåsiga början av säsongen så har detta flera gånger varit vårt ess i rockärmen, nattfisket. Vinden mojnar oftast runt de ”mörkaste” timmarna och sejfisket kan vara riktigt hett, så har man orken/drivet att ta sig ut kan belöningen bli riklig. Att göra detta direkt efter ankomst och flera timmar på flyg och flygplatser är dock rätt hardcore, så det är ett gäng riktiga sjörövare vi har att göra med denna vecka, ingen tvekan. Veckans gäster är här på Fiskejournalens Läsarresa, och det ska även skrivas reportage. Vi hoppas att väderprognosen har rätt i att vinden kommer mojna framåt söndagen, så att vi kommer ut på våra favoritplatser igen.

Här kommer även lite bilder från förra veckans gäster, efter en del nötande lossnade det äntligen för danskarna och dom fick både sina efterlängtade hälleflundror, flera stora torskar, och lite annat spännande.

Martin J och Victor