Tøff avslutning i Havøysund

Avlsutningen på uken var vindfull, for å si det mildt. På Havøysund har vi hatt stabil nordvestlig vind på 10-15 m/s, og fisket har vært utrolig vanskelig. Men noen lysglimt blir det. Gjestene våre kriget seg ut i været og var fast bestemt på å fiske hardt. Det var begrenset for hvor langt vi kunne fiske i fra campen. Flere gjester så seg nødt til å fylle opp fiskelådene i nærheten av campen. På dypkantene utenfor campen sto det mye torsk og kolje, og det ble lange tøffe økter for noen av båtene. Det var ikke den storleken vi var ute etter, men det var nok til å kunne få med seg litt fisk hjem!

Siste dagen gikk båt 2 ut for å gi en siste innsats. 10 minutt fra campen satt de seg noen drifter etter kveita. Det var tøffe forhold med vind og dyninger på et par meter, men motet forsvant aldri. Det nærmer seg slutten for dagen, da det smeller til i stanga til Thomas! Opp kommer det en perfekt matflyndre på 98 cm, og gleden var stor da båt 2 ankom havna. Båt 3 hadde samme dag et riktig monster ved båtkanten, men fikk aldri landet den.

Guidebåten ville bruke siste dagene til å fiske spätte i nærheten av campen. Rigga opp med spättetackel og reker, satte guidebåten kurs mot vikene på vestsiden, og hvilket spättefiske det ble! Det ble ikke lange dagen på sjøen, men det kom opp 10-12 spätter på kort tid, med fine topper på 1,5 kilo. Spättefisket har virkelig tatt seg opp en hel del!

Siste kvelden ble avsluttet med mange fine fiskehistorier fra uken som har gått. Alle gjesten satt inne på hotellet og hadde det veldig trivelig. Men som alltid, er det noen som slår et pb på flyndre. Da er det obligatorisk å hoppe i havnen! Lee fra England hoppa rett i, og østerrikerne på campen følte seg også nødt til å ta et bad. God stemning og litt billjard på hotellet sikret en rikitg god avslutning på uken!

Vi ser frem til å starte en ny uke med bedre værprognoser og forhåpentligvis flere langturer. Foreløpig blåser det fremdeles 14 sekundmeter fra nordvest, og det snør innimellom. La oss håpe at at prognosene stemmer og det blir en bra uke!

Tight lines// Jørgen Zwilgmeyer, Ivan Swarts