Stortorskar och flundrafeber i Nappstraumen!

Ja, Drömfisket fortsätter här i Nappstraumen. Veckans första dagar bjöd verkligen på kalasväder vilket resulterade i lite längre turer norrut.

Martin Stack ut med team Svicke för att storsatsa på hälleflundra och det började på det absolut bästa sättet då dom bara han sänka ner grejerna till botten innan den första flundran small på och efter en stunds kamp kunde dagens första hälle landas, en fin fisk på 88cm. Efter det var det som att något hände där ute, helt plötsligt högg det i stort sett på varje drift och båt på båt rapporterade om landade hälleflundror gång på gång. I martins båt lyckades dom landa hela 4 hälleflundror på 5 drifter och det med två fina toppfiskar på 140cm vardera.  Tom,Peter och Martin hade även dom väldigt fint fiske där dom fick många fina torskar runt 10 kilos strecket men även 3 fina flundror med en topp på 130cm.

Emil Thun med vänner och familj styrde skutan till ett nytt område för att söka efter fina torskar, och efter en stunds letande hittade dom ett fint grundflak som fullständigt kokade av fisk. Dom kollade på det det totalt täckta ekolodet och förstod direkt att detta kommer bli en bra dag. Redan vid första nedsläppet small de på hos alla 4 på en gång och efter det var en av årets sjukaste torskfisken igång. Spöböjen slutade aldrig utan fiskarna högg konstant och Emil tillsammans med dom andra 3 i båten fick tillslut börja dra av sig overallerna då detta såg ut att bli årets grymmaste gympass. Efter ett par timmar fiskande så fick dom tillslut ge upp då mjölksyran var ett faktum och med facit i hand förstod dom att den här dagen kommer vara svår att slå då, dom hade fått galet fina torskar med mängder över 15kg och flera sjukt fina toppfiskar på 17,19, 20 och hela 21kg, så dom åkte nöjda in för att ladda batterierna till nästa dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Just nu ligger vindarna på och regnet fullständigt öser ner så just nu sitter vi i stugorna och väntar in morgondagen som förhoppningsvis blir bättre.

Tight Lines

Martin Bamberg