Fina resultat i dåligt väder

Då var det ännu en vecka avslutad i Havøysund. En vecka med tuffa väderförhållanden. Men när det väl finns möjligheter att komma ut, då tar man dom med båda händerna. Och möjligheter att komma ut fanns det på söndag.

Efter att alla hade laddat upp sig under kungskrabbabuffén lördagkväll så var alla gäster taggade att komma ut och försöka få några fina fiskar. Det var sak att hålla sig i närområdet, och det var där som även torskarna var. Efter ett antal fina drifter med torskar som resultat började vinden dock blir starkare, och båtarna fick komma in till lugnare vatten för att fortsätta fiska, väl där började jakten på hälleflundra och vi hade haft några kontakter här innan. Resultatet blev dock havskatt och torsk. Efter att det började blåsa ännu mer var det dags att komma in till campen. Och eftersom vädret för nästa dag inte tillät något fiske, så kunde vi börja ladda upp oss inför VM final i hockey. Det blev en lång och spännande kväll i hotellet med Sverige som världsmästare till slut.

Måndagen var det så blåsigt att det inte gick att komma ut. Så gästerna valde att göra olika grejer, en grupp litauer som valde att besöka nordkapen. Resten valde att stanna närmare campen och se vad fina utsikter man kan ha på Havøysund själv. Och med bra utsikt att komma ut tidigt på tisdag var det några som håll sig på campen för att ladda upp inför en sista satsning på fisket under tisdagförmiddag och när första båtarna väl kom ut på torskfiskeställen 05.30 så visade sig att det var helt rätt tänkt. Fina torskar runt 10 kg upp till 15kg och även en flundra på 130cm som inte kunde motstå våra beten. Och på slutet av dagen så visade det sig att torskfisket var det rätta valet eftersom den gruppen som fiskade hälleflundra hade en tuff dag med endast en fisk av bra kaliber som högg på Börjes jigg i båt 6 men tyvärr lossnade efter någon minut.

Tight Lines// Ivan Swarts, Douglas Dahlberg