Grym start i Vesterålen!

Då har vi öppnat dörrarna för en ny säsong i Vesterålen och det började riktigt bra…

I Torsdags kväll anlände de första gästerna för säsongen och det var två härliga gäng, ett från Stockholm och ett från Göteborg som var taggade till tusen på fiske. Kvällen ägnades åt en introduktion och planering inför morgondagens fiske.

Morgonen därpå styrde guidebåten (båt nummer 2) och båt nummer 3 söderut för att testa ett par fina grynnor för torsk och båt 4  styrde västerut mot ett par grynnor lite längre ut. Det dröjde inte länge innan vi hittade torsken och 4 av 4 i båten stod och drillade samtidigt! Båt nummer 3 hittade en grynna lite längre bort och fick ett grymt torskrace med flera fina torskar!

Samtidigt som vi stod och drog torsk så ringde Marcus till Båten som hade kört längre västerut. De hade haft ett ännu bättre torskrace därute med största uppemot 15kg och hade precis tagit en paus ifrån fisket och bara satt och njöt av Norges vackra natur med en kaffe och en smörgås i handen.

På eftermiddagen blev torskfisket lite sämre så vi valde att åka in och köra efter flundra. Efter ett par drifter hade båt nummer 3 en flundra som hängde med upp till båten men valde att simma ner i djupet igen.

Efter någon timmes fiske efter flundra så kände alla i båten att vi var ganska nöjda med vår första dag och åkte vi tillbaka för att rensa fisken som låg i backarna.

 

Idag har det fortsatt leverera bra med torsk ute på grynnorna. Båt 2 och 3 la bara några timmar på torskfisket för att sedan ta en revansch mot flundran som retades precis under vattenytan dagen innan. Väl på plats dröjde det inte länge fören revanschen kom och en fin flundra fick se insidan av båten och menyn för kvällen var spikad!

 

// Marcus Eriksson