Tuff avslutning men en lovande start i Havöysund

Avslutningen på förra veckan blev tuff. Söndagen var vi inblåsta och måndagen var även den rätt blåsig. Men trots hård vind under måndagen krigade vi oss ut väster om campen för att söka efter torsken. Vi hittade rätt omgående riktigt stora stim med torsk. Vi kämpade på ett par timmar i den hårda vinden och fångade bra med fisk men de stora fiskarna ville inte vara med oss. Under tisdagen hade vi liknande väder med hård vind från norr. Vi började dagen med att söka oss ut mot det område som levererat bra under måndagen. Vi hittade omgående fisken och vi bände torsk för glatta livet i ett par timmar innan vi kände oss nöjda och styrde hemåt. Det tuffa vädret gjorde att vi fick försöka på lite flundra då och då, men tyvärr var ofta vindarna så hårda att fisket var mer eller mindre ogenomförbart. Men med gott mod av gästerna och lite extra jävlar anamma så var det i slutändan att vara i båten och komma utanför hamnen som räknades.

Idag fredag har vi för första gången på vad känns som en evighet kunnat åka ut på havet i ett riktigt grädde väder och njuta av solen och bända torsk som bara den, antalet torskar känns nästan omöjligt att räkna, men storleken var tyvärr relativt låg. Så efter att vi spenderade gårdagen på land för att vinden var för hård, så är gästerna nu riktigt möra och nöjda efter att ha pumpat torsk efter torsk hela dagen.

Vi är evigt tacksamma för assistansen från hotellet här i Havöysund som ställer upp med kungskrabbe buffe, varm bastu att använda på kvällarna och ta en pilsner, och timmar av gött snack inne i puben över lite biljard eller lite dart-kastning. Detta är alltid väl uppskattat bland gästerna under de blåsiga dagarna eller för att förgylla kvällarna i mörkret.

Nu laddar vi batterierna för kommande dagar, då vädret ser fortsatt stabilt ut!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, André Starkenberg

En av många nyfikna tumlare

En död späckhuggare som vi hittade utanför campen