Härlig start med de nya gästerna i Havöysund

Vilken underbar start vi haft med de nya gästerna hr i Havöysund, ett spegelblankt hav och strålande solsken, mycket bättre kan det inte bli. Fisket har riktats på Hälleflundra och resultaten har till en början varit lite blandade, under gårdagen var fisket lite segt för de flesta men ett par båtar lyckades riktigt bra då dom hittade helt rätt och kunde åka hem med ett riktigt bra antal flundror på pappret. En utav båtarna lyckades även peta upp en fisk på hela 156 centimeter som en liten härlig start på veckan och minst sagt lagom för att bygga upp förväntningarna ytterligare för vad som komma skall…

Idag hade vi lite kraftigare vind på morgonen som så småningom skulle lägga sig helt, flundrorna var för oss i guidebåten lite svårflörtade vad gjorde det när havet återigen runt lunch återgick till spegelblankt. Eter att endast landat en naggande god flundra strax över minimimåttet, kände gubbarna i guidebåten för att testa sin fiskelycka efter torsken, och efter ett par mindre fiskar så hittade vi helt rätt. När pilkarna gled upp på 60-50 meter så gungade till i spöna med jämna mellanrum och trippelhugg var inte ovanligt, fina matfiskar i 5-6 kilosklassen fick åka hiss och gubbarna kände sig nöjda med dagen. Båt 5 som idag styrde båten efter lite tips mot ett riktigt storflundra ställe hade en riktigt lyckad dag, de satsade alla kort på en stor fisk och på förmiddagen när dom driver över den exakt utpekade kanter smäller det till i Andres spö och efter en hård fight lyckades gubbarna landa en mycket grann flundra på hela 151 centimeter.

Imorgon väntar ännuen fin dag på sjön och en långtur står på schemat och mycket flundra står på menyn, håll ögenen öppna för nästa nyhet med förhoppningsvis fler storfisk rapporter här ifrån Havöysund.

 

Tight Lines // Dogge och Uffe

.