50+ igen igen och om igen i Havöysund

Nu har vi avklarat tre hela fiskedagar här uppe i Havöysund, nu är vi inne i slutet av september månad och fiske rockar minst sagt fett här uppe! Alla båtar har fokuserat dess dagarna på flundra och resultatet har varit minst sagt grymt, med både många och stora flundror. Eller vad sägs om 8 stycken över 150 centimeter med topp på 169 ggr 2 i topp?

Denna veckan gästas vi av glada gäster från Skåne där sportfiske butiken Fiskedags i Malmö är med och arrangerar resan, samt att vi har ett härligt gäng med Holländare på plats. De första två dagarna har gått med blandat resultat men med tanke på att fokuset ligger på flundra så är det alltid vissa som hittar lite mer rätt än andra.

Torsdagen visade sig vara lite blåsigare än väntat till en början, fisket var svårt och resultatet är inte mycket att spinna vidare på då både fredagen och lördagen har varit helt magiska! Under fredagen styrde vi båtarna söder ut med siktet inställt på flundra, vi spred ut oss i ett par vikar och började putta omkring båtarna. Det tog inte lång stund innan man började höra Holländarna på radion med glädje i rösterna, Uffe som körde den ena båten med Holländare har lyckats landa en flundra på 150 centimeter och en på 160 centimeter på kort tid! glädjen var total, men det skulle visa sig att den intet skulle sluta än, ett tag senare i den andra Holländska båten är det tunga gung åter igen och en magiskt fisk på 162 centimeter spänns upp vid sidan av båten. Vilket fiske! övriga båtar lyckades peta upp lite flundror in emellan dessa monster fiskar, där storleken varierade från riktigt små till 135 centimeter, men ack så roliga och naggande goda.

Dagen var lördag och ett gäng MAGISKT taggade gäster var påväg ut på havet med förväntningar som toppade alla tak. Idag åkte vi alltså återigen ut på jakt efter dom ibland knepiga men fruktansvärt roliga hälleflundrorna, vi i Guidebåten styrde söderöver med ett gäng båtar till ett område vi vet håller mycket och stor fisk. I Guidebåten har vi en veteran och fyra gäster som gör sin första resa till nordNorge, detta var dagen där Åke som fått resan i present av sin son, sent kommer till att glömma. Åke hade tills denna morgon inte lyckats fånga någon flundra, men har hela tiden fiskat fokuserat och lagt ner sin själ i fisket och det visade sig ge utdelning då hans rulle började knarra på förmiddagen… Efter ett perfekt mothugg och benhård press följde en 50 meters rusning, och på 12 meter djupt vatten tyder det på att man borde börja köra efter fisken. Strax där efter lyckas Åke vända fisken, efter en benhård kamp med en stor fisk och en något skärrad Åke så lyckades jag tillslut landa Åkes livs första flundra på hela 150 centimeter! Den glädjen i båten efter detta är mycket mycket svår att uppnå på något annat sätt.

Vi fortsätter veckan i Havöysund med ett leende på läpparna och vi ser fram emot vad som komma skall!

/ Dogge, Sebbe, Uffe