Nappstraumen sol och spättarace

I måndag gästades Nappstraumen av Oliver och Abbe som är ute på en rundresa i Sverige och Norge dom kommer senast från Kebnekajse och ska senare vidare ner i Europa. Dom var inga vana fiskare men skötte sig bra och vi hade en otroligt fin dag med näst intill plattvatten och strålande sol. Vi började dagen lite hälleflundra fiske i Nappstraumen innan vi drog ut på öppet hav på jakt efter torsk och sej. Det nappade på bra med storsejar och fina torskar. Vi avslutade dagen med spättafiske landade på en timmes fiske ett 15tal rödspättor och sandskäddor.

För att summera veckan som gått så har det varit mycket sol och stundtals ganska friska vindar. Det har fångats fina torskar, storsej, marulk, kolja, långa, otaliga rödspättor. 5 mindre hälleflundror har även fångats och återutsatts.

Martin Johansson