Finväder, finbesök och en mycket sällsynt fångst i Nappstraumen!

Denna vecka har börjat på bästa sätt här i Nappstraumen. Vi har idag haft riktigt T-shirtväder och nästan vindstilla. Och fisket då? Jodå det är lika bra som vädret! Våra gäster har verkligen fått uppleva allt vad Nappstraumen har att erbjuda med allt från späckhuggare till fångst av något så sällsynt som en Marulk!

Först en kort summering av förra veckans fiske: Vädret var på vår sida de flesta dagarna och fisket var stabilt med flera fina torskar. Även sejfisket var stundtals riktigt hett och flera storsejar upp emot 10 kg landades.

Våra belgiska gäster har idag fått uppleva det mesta som Napptrumen har att erbjuda. Dagen började med stundtals riktigt bra torskfiske. Efter ett par timmar blev André och hans gäster besökta av ett gäng späckhuggare som hade vägarna förbi och efter ytterligare någon timma kom ytterligare en flock förbi ca 50 m från båten. Torskfisket fortsatte att vara bra hela dagen och toppfiskarna har legat runt 10 kilo. Även en hälleflundra på ca 70 cm fångad av Quinten har varit uppe och vänt i en av båtarna. Men det stora utropstecknet för dagen står Quintens far Johan för. Han fångade under eftermiddagen något så ovanlig som en Marulk på fina 5,2 kg! Ett stort grattis till en mycket sällsynt fångst!

Det är inte varje dag man får se en Marulk!

Trevligt besök under fiskedagen.

Nu laddar vi för vad som i alla fall imorgon ser ut att bli ännu en dag i solsken!

Tight lines!

André & Martin