Långtur efter stormen på Vesterålen!

Efter torsdagens storm med starka vindar och enorma vågberg, vände det snabbt och redan på lördagen var det dags för långtur… och det blev ett riktigt schysst resultat med torskar över 20kg+!

Under fredagskvällen var det planering inför långturen efter att gästerna hade tagit del av en god måltid från lokal catering. Samtidigt som regnet smattrade ner och vinden hördes utanför satt gästerna i vår samlingslokal och nöjt av maten och drycken. Stämningen var på topp!

Inför kommande långturen planerade vi att utforska nya ställen som vi funnit turen innan. Resultatet blev bättre än förväntat och redan första stoppet hittade en av båtarna en fin hotspot och hade ett riktigt grymt mängdfiske med ett gäng torskar över 15 kg och största på över 20 kg!
Andra stoppet vi gjorde hittade vi mycket stor sej med många över 10 kg och en riktigt fin sej på hela 16 kg synade insidan av båten. Det blev även ett par torskar och en riktigt fin långa på 145cm som valde att kliva på en crazy daisy blue pearl.
Runt luchtid hade vi alla fått fina torskar när en av båtarna anropade på radion och sa att dom bra torskfiske på en topp lite längre bort och dubbeldillade två stycken stora fiskar. Det visade sig sen vara två stycken 20+ torskar som kom upp samtidigt i båten! Grymt jobbat!

När vi alla var nöjda och trötta efter en väldigt härlig dag på havet valde vi att vända hemåt för att ladda upp batterierna inför kommande dagarna!

Som avslut på dagen fick vi finbesök av en hungrig havsörn som svävade högt utanför campen innan den bestämde sig för att ta en liten sej som låg och flöt på vattnet bara några meter från båten!

Förra veckan var fisket småtjurigt innan stormen som hängde över oss. En av våra gäster, Kenta var mycket nere på botten och grötade, med de rätta knycken på betet lyckades han bra med lubbfisket. På begäran utnämner vi Kenta till förra veckans Lubbkung. För fridens skull låter vi antalet vara onämnt men belöningen var äran att bära hatten. Vi önskar givetvis stort grattis till det.

Marcus Eriksson och Christian Karlsson, Vesterålen