Bra start på veckan med de Holländska gästerna i Havöysund

Så denna veckan har vi besök av 45 stycken fiske glada gäster från Holland, och vi kunde inte fått en bättre start på veckan. De flesta ville under torsdagen fiske efter flundra, men det var även ett par båtar som ville mixa upp fisket med lite torsk också.
För de båtar som gick söder ut efter flundra hade ett riktigt kalas fiske med grymt mycket fisk och varenda båt fick flundra, ett gäng båtar hade även riktigt många i båten. Storleken på fisken i det området var av mindre storlek men gästerna var grymt nöjda då det var action i mer eller mindre varenda drift.

Jag inleda förmiddagen med torskfiske, och efter nån timma när jag lokaliserat området där fisken stod, så hade vi ett helt fantastiskt fiske med torskar över 10 kilo varje gång vi gled ut över en djupkant mellan 60-90 meter där galna mängder betesfisk höll till.
Dubbelhugg på 10+ torskar kom då och då, men även många mellan 13-15 kilo samt en topp fisk runt 17 kilo.

Under helgen nu har vi varit terroriserade av hårda vindar från norr och våra gäster har fiskat från land och öven lite med båt i hamnområdet och strax öster om campen. Gästerna har fångat en del torsk i fin matstorlek och öven ett gäng mindre flundror upp till runt halv metern. Imorgon ser prognoserna betydligt bättre ut och vi kommer kunna åka ut och köra järnet igen!

//Tight Lines Havöysund

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers