2 meter och Team Coop tar hem segern i Scandinavian Halibut tävlingen!

Det har minst sagt varit en händelserik vecka här i Havöysund, under de två senaste dagarna har den tredje upplagan utav Scandinavian Halibut Festival gått av stapeln, och ojojoj vilken folkfest det har vart här i Havöysund.
7 båtar från våran camp ställde upp i tävlingen tillsammans med 30 andra båtar. Under fredagen gick första tävlingsdagen i tjock dimma och svaga vindar, fisket över lag var svårt och flundrorna var svårflörtade. Under lördagen i det klara fina vädret trodde alla att fisket skulle explodera ordentligt, men till våran förvåning var fisket desto segare, men detta gjorde tävlingen olidligt spännande.
När klockan slog 14:30 och live uppdateringarna slutade visas så kunde vi se att de 4 grabbarna Thomas, Urban, Johan och Morgan från Borås låg på första plats, men man kunde endast hålla tummarna för dom då tävlingen fortsatte i blindo till klockan 17:00.

Senare på prisutdelningen klockan 21:00 satt alla mycket spända, det delades ut priser framför allt till fångstmännen/kvinnorna till de 10 största fiskarna på tävlingen, och sedan till de tre teamen med den längsta totallängden på deras 5 största fiskar.
Det fångades många fina fiskar under tävlingen men den absolut största och även den största någonsin under tävlingen fångade Marek från Polen som också fiskade från våran camp, och det var inte bara en stor fisk, utan det var en grym fisk på hela 200 centimeter! och han är alltså den första med att fånga en 2 meters flundra under tävlingen.
Sedan skulle priserna delas ut till de 3 bästa teamen, och på tredje plats hamnade CWC fishing team, på andra plats hamnade team Laksen.
När det väl var dax att dela ut priset till det bästa teamet hade allt avgjorts av en mycket viktig fisk för killarna i team Coop som slutade på första plats!
Morgan som gör sin första resa upp hit till Norge fick i torsdags sin livs första flundra på 82 centimeter, och i lördags avgjorde han hela tävlingen med teamets femte fisk på 100 centimeter, som fyllde deras papper med 5 godkända fiskar då dom hade fyra fiskar på pappret sedan första dagen.

Under tävlingsdagarna var det ett gäng båtar på campen som inte deltog i tävlingen, dessa båtarna har kört lite mix fiske på torsk, hälleflundra och kolja. Efter att i torsdags fått några utpekade positioner av mig där det tidigare veckor varit riktigt bra torsk fiske, så har gästerna kommit in var dag med leende på läpparna och berättat om kanon fiske med stora mängder stor torsk med toppar runt 20 kilo, en och annan rejäl sej upp emot 15 kilo och mängder med kolja mellan 1-3 kilo. Vissa utav båtarna lyckades även dra några flundror, och en utav båtarna med ett gäng engelsmän lyckades peta upp en riktigt fin flundra på 140 centimeter mellan torsk rejsen.

NY SHOP!
Till allas glädje har vi nu fått ordning på vår nya shop där vi har all utrustning du som gäst kan tänkas behöva under din vistelse här i Havöysund. Det är alltid trevligt att gå in och tjöta lite i shopen och få lite interna tips ifrån oss guider om till exempel vilka färger på jiggarna som gått bra senaste veckan, eller helt enkelt få en genomgång på vad man behöver under en vecka på havet.

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Jonathan Jansson