Från regn och rusk till strålande sol och ingen vind i Havöysund

Efter en blåsig och regnig start på veckan så har vädret nu slätt om till högsommar väder här i Havöysund, och med tänka på att fisket var bra i skitvädret, så är fisket nu ännu bättre.

Igår var det ett gäng båtar som i samlad trupp gick till ett flak en timma från campen där det inte fiskats så mycket, för att nöta efter stor flundra, men efter en trög dag slutade det med att vi gick hem utan något vidare resultat. Men det är det som är fiske och man får inte glömma att ibland är fisken inte på hugget och det är inte bara att åka ut och hämta dom stora fiskarna.

Idag har vi dock fått in mycket fina rapporter och fisket har varit för vissa riktigt bra, Jonathan som tidigare guidat två säsonger på Nappstraumen är nu här och hoppar in ett par veckor körde idag guidebåten. Dom gick för torsk och hade ett riktigt roligt fiske på grunt vatten (18-30 meter) där galna mängder torsk upp till 22 kilo och Sejar på upp till 12 kilo var i stöten så det sjöng om det. Efter torsk och sej racet så gick dom ut djupare för lite uer fiske, med ett godkänna resultat på dryga 10 stycken fina matfiskar på bara 2 timmar så var gästerna riktigt nöjda.
Sebastian ligger i skrivandets stund ute och fiskar flundra på ett riktigt storflundra ställe, och tidigare idag berättade han över telefon att han landat en riktigt stor flundra, redan i första släppet för dagen gungade det till ordentligt i spöt, efter mätning konstaterade han att fisken var 174 centimeter!

Prognoserna visar fortsatt kanon väder så håll ögonen öppna för kommande rapport från Havöysund

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers, Jonathan Jansson