Underbar start på veckan i Nappströmmen!

Ja den här veckan startade riktigt grymt här i Napp. Torsdagen inleddes med långtur för de flesta av båtlagen med siktet inställt på sej och flundra. Väl på plats var sejen riktigt på hugget och alla båtar drillade storsej från höger och vänster. Ganska snart dog fisket efter sej ut och alla båtarna började lägga drifter med siktet inställt på flundra. Efter en ganska trög period på flundran så siktar vi plötsligt ett hav av måsar som störtdök överallt mot vattenytan. Snabbt upp med grejerna för att åka över och kolla läget.

Vi hann inte mer än att släppa ner våra jiggar förrän samtliga grabbar i båten stod och drillade storsej. Sejarna fortsatte att hugga som galningar i flera timmar framåt och det landades mängder av sej mellan 12-16kg med toppar på precis under 18kg. Med trötta, men väldigt nöjda gäster begav vi oss hemåt igen.

Fredagen tillbringades med ett eftermiddags/kvällspass efter rödspätta med Eric och Mikael. Vädret gick inte av för för hackor med 20 grader varmt och bleke. Fisket började lite små trögt med några mindre spättor som skulle visa sig bli kvällens mindre exemplar. Efter någon timmes fiske började det komma igång ordentligt och totalt lyckades vi lura upp ett 30 tal spättor med merparten av fiskarna i storlek mellan 1,4-2kg.
Övriga gäster i Napp letade igår större delen av dagen efter torsk där de flesta lyckade bra med mycket torsk mellan 5-8 kg och toppar runt 11-12 kg.

Tight lines från Nappströmmen!

Alexander och Oscar