Försenad uppdatering från Risöysundet

Denna vecka så har vi vänt på dygnet, för att direkt efter vända tillbaka det. Pga vind och tidvatten så har vi gett väckarklockorna spader, och gjort på eget vis!

Lördagens väderprognos såg ut och begränsa fisket rejält, så vi fiskade in i kaklet och körde hela natten. Vi åkte gemensamt ut hela campen och letade efter både flundra, havskatt och torsk.
Redan i början så hade vi flundraföljare upp till båten, och torsken högg titt som tätt. Lugnet före stormen inträdde, och vi körde runt i innerskärgården på hav som låg blankare än välputsade vinglas. Har nog aldrig förut sett ett så platt hav. Midnattssolen gassade, och vi såg småsej som sprätte i ytan varsas med havsörnar och tumlare.

Flundran uteblev tyvärr, den var nog på semester. Men som skrivet så var fortf gung i grejerna, och en prima havskattexemplar kom upp på 8kg! (nytt camprekord f.ö).

Dagen efter spenderades med fiskesnack. Inte ens 14m/s gör fisket omöjligt här, men när de flesta vaknade efter lunch efter nattens fiske så laddade vi batterierna istället för kommande dagars finväder.

Torsk och uer stod på schemat, och med återigen spegelblanka hav. Vissa fiskade bättre andra, men stortorsk och flera kungsfiskar fångades!

Personligen stod även jag för ett nytt camprekord i Risöysundet, ett högst oplanerat camprekord, och det säkerligen finns blandade åsikter om. Lubb på 8kg som högg pelagiskt, dvs uppe i frivattnet.

Idag var vattnet inte lika spegelblankt, men fortf ett gränsfall till stiltje. Jag körde Lars och Anna jag lärde känna på Söröya föra året, och vi siktade på Kungsfisk! återigen ett underbart väder, och ett likvärdigt resultat. Full back med rött guld, och sen for vi hem!

Morgondagens väder ser även där strålande ut, vi taggar till tusen!

Henric Appelgren och Marcus Eriksson