Stora torskar och nytt camprekord i Risöysundet!

De senaste dagarna här i Risöysundet har varit riktigt trevliga och roliga med fina fiskar upp i båtarna.

Båt 3 med Filip och Emil valde att åka västerut till anda fyr där dom dagen innan hade haft fina flundror och torskar upp i båten. Filip la upp båten på ungefär samma drift som innan och såg på lodet ett par fina ekon som de släppte på. Det visade sig vara ett flertal stora torskar och på bara på någon timme landade dom 5st torskar över 15 kg och ett flera stycken runt 10 kg och en fin flundra. Bra fiskat!

Vi i guidebåten har lagt en del tid i Sortlandsundet och det har levererat bra med fina torskar och flundror men också andra arter som havskatter och kolja.
Vi hade fått ett tips om rödspätta i närheten av Sortlandsbron och när vi kom dit såg vi att det var riktigt fin sandbotten och fint djup för rödspätta. Så Emil riggade ett spätta tackel och släppte ner. Det dröjde inte så länge innan den första spättan var landad och efter bara en drift så hade vi ett par fina spättor i båten med topp på 1,3.
Vi åkte senare vidare mot sortlandsbron för hälleflundra som var målet för dagen. Väl där så var det lunchdags och vi släppte ner och satt spöna i hållaren med knarren på. Men så fort Tobias hade satt det i hållaren och tog upp matlådan så såg vi spöet böja sig rejält och knarren började ticka. Tobias var snabb på plats med ett mothugg och började drilla. Jag såg på spöet att det här var en bättre flundra och det kände Tobias med men efter en stund så valde den att tyvärr kliva av.
Dagen efter så ville vi ha revansch och åkte tillbaka till samma ställe och ungefär på samma plats högg det rejält igen på Tobias spö men denna gång var det inte en flundra utan en stor fin havskatt på nästan 8 kg! Vi säger grattis till en riktigt fin fångst och ett nytt camprekord!

Marcus Eriksson & Martin Johansson