Långafesten fortsätter på Vesterålen

Då vi fick ett kanonväder här uppe vankades en långtur ut till mördarkanten ute på V-berget där vi tagit mycket och stora långor tidigare. Den här turen var inget undantag. På förmiddagen tog sig ett gäng garvade havsfiskare från team Rasken sig ut i jakten på långa. Några med erfarenheter av långafiskare på djupare vatten med fina fiskar på sitt CV. De trodde inte att de skulle få uppleva något liknande fiske igen men här ute kom det upp flera stora på 80 meters djup på både mete med agn och på jigg.

Hasse som har lite problem med synen kunde både känna fisken och dominera på långafisket i båten. Han tog hela 6st med fina toppar på över 20kg samt en på 17kg! Vi är väldigt imponerade och gratulerar! Det togs fina torskar på upp till 15kg därute även om det fiskades i långornas territorium.

Lagom innan gänget åkte kom jag och två båtar med tyskar för att prova på det häftiga fisket, det blev som en skiftavlämning. Strömmen låg perfekt och vi driftade längs med mördarkanten. Det dröjde inte länge innan Lota tog en fet långa som vi vägde till strax under 20kg! Efter några drifter till hade vi ett flertal långor som fullständigt smackade i sig våra meten. Plötsligt står spöt böjt till botten av handtaget för Lota igen, en lång kamp påbörjas och en ännu större fisk kommer upp till ytan. En välkonditionerad långa på 153cm och 20,8kg landas.

Nu är Jimmy på besök som tillsammans med mekar-Mats tog ett nattskift i samma område. Hur det slutade får ni veta i nästa nyhet. Grova långor fångades även då!

Christian Karlsson, Jimmy Andersson, Mats Persson Vesterålen