Midsommarvecka, dukat bord och nattlig långtur på Vesterålen

Under midsommarveckan har vi haft det otroligt trevligt här på Vesterålen. Vi har gästats av ett gäng från Strömstad, Holland och en snabbvisit av Ukrainare. Jag hade sällskap av min flickvän under några dagar och vi åkte runt på ön och njöt av tillvaron i de fina hytterna. Givetvis blev det ett fiskepass med uer och sejfiske.

Strömstadgänget har fiskat på hårt i närområdet där vi har haft en invasion av småsej där både större torsk och sej följer med stimmen in i fjorden. Det blev ett par riktigt fina race på stor torsk i närområdet med flera på över 10kg och syskonparet Åkesson fick drilla ordentligt med fisk. Då det är midsommar dukades ett fint midsommarbord upp ute bland skären och fyrvaktaren Max som bor ensam på en ö hoppade över i båten. Henric slog till med en fin flundra på 130cm som togs bland de yttre skären. Även långa fångades på grunt vatten och sejar smällde på i frivattnet. Holländarna tog en fin sej på 13kg under veckan och drillade sina första hälleflundror.

Jag och min käraste åkte ut på djupet och landade ganska snart ett gäng uer som blev en fin fiskmiddag och avslutade dagen med sejfiske där det blev ett par på 7kg på topp. Det blev en snabbtur och vi avslutade dagen med att mata campens havsörnar precis utanför hamnen.

Våra ukrainska gäster med kapten Roar i spetsen fick läge för en långtur ut på några av våra magiska hotspots. En timma och tjugo minuter räckte för att fylla båtarna med stora torskar och sejar. De största torskarna var på runt 20kg och sejarna var de största sällskapet hade skådat. Platsen är en av Nordnorges mest intressanta fiskeplatser och den här gången var gruppen mätta på storfisk på rekordkort tid!

Christian Karlsson, Vesterålen