Heeeeeeeeelt galet fiske i storkveitens rike, Havöysund!

Nu har vi sportfiske butiken tajtlajn på besök och vilket fiske de har sedan! Jag snackade med Andreas Matsson i morse och då berättade han att de landat 3st med 170 cm på topp, det som kom sedan var helt galt. Han berättar hur det kommit ett riktigt skönt hugg och när sedan fisken bestämde sig för att gå ner och lägga sig på botten började fighten med stort F! Han pressade precis för allt han hade och kunde lyfta fisken lite men så fort hälleflundran ville gå ner och lägga sig på botten så gjorde hon det. Han fightade den i 5-6 min innan spinnarblad riggen rättar ut sig, med andra ord en sjukt stor fisk då jag har sett 2 meters fiskar blivit landade på samma tackel!

Som om inte detta vore nog så ringde precis Andreas mig och sa att en båt trippel drillar i skrivande stund! Han berättar med upphetsande röst om ett helt galet fiske med en topp 5 som man inte behöver skärmas för (fördelat på 3 båtar) 170cm, 168cm, 165cm, 165cm och 152cm! och de är fortfarande ute och fiskar så vad detta slutar får vi se. Givetvis så har alla mätts utanför båten och fått friheten tillbaks!

Storkveitens rike/Havöysund

Ulf ”Oxen” Hugsén, Douglas ”Drutten” Dahlberg, Sebastian ”Lappen” Hoogers, PJ Rasmus Örnstedt