Den ena stor flundran efter den andra i Havöysund!

Torsdagens fiske var av blandat resultat då flundrorna var lite svårflörtade, de flesta båtarna styrde öster ut för att fiska ett väder skyddat område. Det kom upp ett gäng fiskar med topp på 140 centimeter, men över lag så var fisket segt…
Båtarna som gick för torsken fick en del fisk, men de större mängderna med torsk var lite svåra att hitta.

Igår väntade vi magiska väder förhållanden fram mot kvällen och natten så det vankades långtur på kvällen för ett långpass under natten. Nu lördag morgon stod jag nere på bryggan och möttes av båtarna som fiskat flundra under natten, och de historier jag fått höra om fisket beskriver helt klart ett fiske som stundtals varit helt oslagbart!
Alexander i båt 6 berättade om när han fick fightas en riktig dröm fisk på 182 centimeter! som också blev nattens största fisk framför ett antal andra flundror över 150 centimeter!!!
När strömmarna låg rät och driften var bra så berättar gubbarna om det ena dubbelhugget efter det andra… och vilket magisk medelvikt det har varit på de fiskar som kommit upp.
Vi hade även ett par båtar som blev kvar i närområdet av campen för att fiska torsk under kvällen, och de berättade om ett riktigt bra torskfiske med topp på 14 kilo.

Kommande dagar kommer bjuda på svaga vindar och solsken, vilket gästerna är glada för och alla är taggade på på ännu en långtur, så redan ikväll är det dax igen när gubbarna på campen fått vila lite efter 20 timmar på havet.
Så håll ögonen öppna för denna veckans summering där vi förhoppningsvis kommer få berätta om ännu fler stora fiskar!

//Tight lines Havöysund

Douglas ”Drutten” Dahlberg, Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, PJ Rasmus Örnstedt