Storflundra var dag och mängder med torsk i Havöysund

Veckan har bjudit till att börja med väldigt stabila väder förhållanden som sedan vred över till hårda ostliga vindar. De ostliga vindarna har inte påverkat vårat fiske på något negativt sätt, vi har fokuserat på områden där ström och vind har legat perfekt med varan och resultaten har varit mycket bra.

Alla båtar har under veckan till och från fiskat en hel del torsk, och ute på norra djupkanten utanför Havöysund så har torsken terroriserat grundtopparna mellan 60-40 meter, och alla som gått för torsken har fångat stora mängder fisk upp till 15 kilo. Under fisket efter torsk har det inte varit alls ovanligt med bonus flundror som har tagits på både jiggar och pilkar, bland annat lyckades vi i guidebåten landa två stycken flundror av mindre kaliber under torsk fisket.

Våra norska gäster i team flatfisk gick under gårdagen ut för att fiska efter uer, och på ett antal timmars fiske lyckades dom peta upp 36 stycken matfiskar.
Igår rattade Uffe guidbåten och körde ett lååååååångt fiske pass som slutade med ett grymt resultat (mer om detta imon) och vi kan nu konstatera att flundra fisket börjar släppa ordentligt här i Havöysund.

Idag styr Sebbe guidebåten och hur det går får ni också reda på i veckosummeringen imorgon…

Hälsningar ”Storkveitens rike

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén,