Torsk över 25kg, Lyckad Långa-satsning med mera. Nappströmmen!

Idag har vi återigen varit välsignade med strålande solsken, ingen vind och en efterlängtad värme. Humöret har varit på topp bland alla båtlag, tysk som fransk som svensk.

Tidigt imorse så körde jag och 2 dagsgäster ut för att fiska torsk och sej. Grabbarna var på Lofoten och spelade golf på Lofoten Links, och ville variera sin semester med lite fiske däremellan. (som gammal golfare blev man sugen på att testsa golfbanan här, skall vara en prövning enligt grabbarna)
Havet låg silkesblankt, och vi brassade ut halv 7.
Första driften gick åt pipsvängen, bommade totalt. Andra driften däremot så smackade det på en fin första torsk på 8kg+.

Redan under förmiddagen så åkte vi hem igen. Deras golfklubbor väntade, och vi var riktigt nöjda med flera torskar ombord. Tyvärr uteblev Storsejen, men vad gör det?

30 minuter efter vi kom iland, och en ny kaffetermos påfylld så körde jag och vår ovärdeliga mekaniker Mats ut för att göra en satsning på Långa. Vi har som i tidigare nyheter berättat fått ett flertalet långor i bifångst tidigare veckor, och gått över det tidigare camprekordet 3 gånger i min båt. Det vi även har märkt är att de flesta av dom stora vi fångat har varit hannar, så vi körde ut på jakt efter honorna.
Långa fick vi, ganska mycket också. Men tyvärr uteblev dom riktigt stora. 9 Landade där den största var strax under 10kg.

Det är inte alltid man får de stora, men för att vara det första passet riktat på långa ifårn nappströmmen iår är vi duktigt nöjda.

Men stora fiskar? Ja tamejfan det fick vi se när vi kom iland!!
Bryggan har varit fullproppad med riktigt många leénden. Massvis av stor fisk har fångats idag. Storsej på 10kg+, torskar över 15 flera gånger om fick jag höra ifrån flera båtar. Och när vi stod och skrattade och skröt över våra fångster glider den franska båten in. Lite lätt ödmjukt så vinkar dom in mig och bad mig titta där bak i båten. DRA MIG BAKLÄNGES, hojtade jag till. Fransmännen fattade noll såklart, men den torsken som låg där var enorm! Fetare fisk får man leta efter.
Jag joggade snabbt upp och hämtade kamera och våg, och vi insåg strax att den precis gick över 25kg!

När foton var tagna så berättade dom att även en flundra på 110cm(ish) blev tagen av samma fångstman.

Vilken dag! Och vädret blir nästan detsamma imorgon, så vi fortsätter att göra det vi gör bäst – fiska gärnet!

Henric och Mats

En av torskarna under morgonpasset. Golfare på fiskesemester!

På vägen hem stannade jag och Mats för lite snabbt spättafiske. Innan sandskäddorna stympade våra beten drog Mats upp detta brunnslock till spätta! :D

Dagens monstertorsk! 25Kg!! :D