Camprekord på torsk, Vesterålen!

Camprekord på torsk, Vesterålen!
Vi är inne i första veckan med full camp och sex båtlag stod redo vid lunchtid för att möta havet. Vinden var tuff ute på öppet hav och prognosen sa sydvästliga vindar på över 12m/s, därför sökte vi oss till lä tvärs över Eidsfjorden in i Hadselfjorden. Då vi har sydvästliga vindar som sveper in så hade vi en okej sidsjö att färdas på till ett i princip vågfritt sund på sex sjömil. Vi fick upp fina drifter och bra fart för flundra i sundet, desvärre var de inte på hugget.

Vi fick en del torskar på samtliga båtar upp till 6kg. Två båtar åkte mot ”Fårön” och skulle prova hälleflundrafisket men på vägen fanns det för fina ekon för att motstå några släpp. Där väntade fina torskar och Lennart landade det nya camprekordet som drar iväg till 18,5kg! Fisken tog på grunda 20 meters djup, vilken fullträff! Stort grattis önskar vi guider till det. Med en ganska blöt dag med starka vindar så kunde vi ändå fiska, fylla på i lådorna och även leverera ett fint rekord.

Nu blir det torskrygg till middag i husen och imorgon tar vi nya tag och ser vart det bär av.

Christian, Erik och Marcus

Torsk på 18.5 och 12kg+