Grymt flundrafiske på spegelblanka Nappstraumen!

Efter att Italienarna lämnade campen på morgonen kände jag och Henric att det var för bra väder och förhållanden för att inte prova en tur på Nappstraumen.. Solen gassade från en klarblå himmel, vinden var svag, nästan obefintlig och en strömvändning var på schemat när vi lämnade hamnen. Efter att ha fixat några betesfiskar la vi första driften med ett par misstänkta, försiktiga hugg.. Strömmen hade fortfarande inte vänt men en timme senare strömmade vattnet nu motsatt väg och förhållandena var mer än optimala, snarare helt perfekta!

På grunt vatten, där endast 9 meter indikerades av ekolodet hade vi vårat första spöböj som tyvärr lossnade efter nån sekund.. Strax där efter i driften högg det på nytt och nu var det fullt kaos! Flundran som Henric drillade gjorde rusning efter rusning på det grunda vattnet och ville minst sagt inte ge upp.. Efter en stunds kämpande skymtade vi en mycket grann fisk under båten, den här var fin! Större än förväntat och vid mätning slutade stjärtfenan på 140 cm.. En mycket fin hälleflundra som märktes och återutsattes efter några snabba foton i vattnet.

I nästa två drifter över nästan samma fläck högg ytterligare två hälleflundror som bägge två mätte 90 cm exakt. På ett par timmar hade vi nu haft 4 kontakter med 3 landade fiskar som facit! Inte illa pinkat för att vara i april! Man ska inte underskatta fisket på grunt vatten även såhär års! Samtliga av dagens fiskar högg på grundare vatten än 10 meter.. Flundrafisket verkar nu vara på gång och blir nog bara bättre och bättre! Håll utkik för fler uppdateringar här på nyheterna!

Erik Axner, Henric Appelgren – Nappstraumen!