Torskfisket vägrar ta slut, och Flundran syns på insidan av båten

Igår körde både jag och Douglas en båt var. Jag rattade guidebåten med 5 Engelska gäster och Douglas körde 3 goa stammisar!

Vi stack ut tidigt igår morse, och det tog oss en knapp kvart för att hitta stora torskstimm. Dubbelhugg och trippelhugg skedde nästan hela tiden, och allt eftersom dagen gick så lungade sig en måttligt busigt hav och blev lugnt och fint. Solen värmde kalla fingrar, och vid 10 tiden så högg dagens största torsk som vägde in på 20kg i hamn.

Vi var nöjda vid 11-tiden, och körde tillbaka för att filéa fisk, och njöt hela vägen hem.

Douglas, tillsammans med Daniel, Lars och Mikel körde ett hejdundrandes flundrapass under dagen. Upp i ottan, och körde västerut för att hitta den mytomspunna fisken. Sista tiden har den varit försiktig och inte huggit ordentligt, men i en kombo av betesfisk och jigg så lyckades grabbarna få flertalet kontakter. Men det slutade inte på kontakter, givetvis. Lars började tidigt på dagen med att kroka på en riktigt bra hälleflundra på en död betesfisk riggad med cirkelkrok. Men trots cirkelkrokens otroligt bra krokningsförmåga så släppte fisken efter dryga minuter, och en duktig rusning. Alla man ombord har stor erfarenhet av stora flundror sen tidigare, och det var ingen som tvekade att den var över 150cm.

Dagen fortlöpte med flera kontakter, och några fler tappade fiskar under drillning, men ett par fina landades trots försiktiga fiskar.

Idag blåser det ganska ordentligt. Engelsmännen stannar hemma och packar sina saker i god tid, men Douglas kör samma gäng idag med och jagar Hälleflundra!

Over n out

Henric Appelgren, Douglas Dahlberg och Mats Persson

Daniel med fin flundra!

Mikel med en flundra han också!