Stora torskar, bra spättafiske, späckhuggare, solsken och flundra i Nappstraumen.

Igår rattade jag guidebåten norrut för lite skreifiske, gästerna var toktaggade och det dröjde inte länge innan vi stod med spöna i djupa böjjar.
En av gästerna hade aldrig fiskat innan, och hans första fisk någonsin var en torsk som vägde in på 23kg och mätte 134cm.
Toppfisken i min båt vägde in på 25+ och den längsta mätte in på 140cm. Vi hade även besök av späckhuggare.

Vi hade även sällskap av båt 3 som för dagen rattades av Anders Karlsson och hans båt fiska grymt bra och hade också topp fisk på 25+, så när dom behandlar träningsvärken så går vi över till nästa gäng i nyheten.

Svicke och hans vapendragare ägnade gårdagen åt spättafiske, och med stor bravur så landade dom över 40 stycken där några var nära att dra 2kg på vågen.
Men på tal om platta fiskar! Rolf Karlssons båt fick en flundra på 116cm i strömmen strax utanför campen, Score!
När fisket är såpass bra så vill man ibland utveckla sin vecka hos oss med mer än fiske. I Nappströmmen så bor vi granne med en kulle, (berg?) som Stefan Gabrielsson besteg i sann Everest-anda – 436m över havet.
Utsikten han fick beskåda måste ha varit svårslagen.

Idag öser regnet ner här så de flesta gästerna villar sina möra kroppar och ängnar sig av stugmys. Några har varit ute och åkt lite bil och bekantat sig med omgivningar.

Den som också åkt bil är guiden Henric Appelgren som körde från Havöysund igår för att förstärka Nappströmmens guidearsenal! Han välkomnar vi varmt!

Martin Johansson, Henric Appelgren och Mats