En tuff avslutning på veckan men vi kom i alla fall ut på havet här i Havøysund!

Under mina 8 år som guide i Nordnorge så kan jag inte minnas en vecka med så mycket dåligt väder som denna. Vi är mitt i skreisäsongen och det är fullt med fisk ute på kanterna och för varje dag som går så hittar vi dem närmare och närmare campen.. De dåliga vädret har dock begränsat oss till fisket precis utanför havøysundet och hit har ännu inte skreien hunnit gå så fångstrapporten under de sista två dagarna var inget att skryta med..
Veckans toppfisk var på hela 25 kg vilket är grymt med tanke på de få timmarna vi faktiskt kom ut på skreipositionerna.

Under den här tiden på året så har vi också ett logistikproblem i hela Nordnorge och det är stängda vägar pga snöras, dåliga vägförhållanden osv. Fördelen med att resa med Nordic Sea Angling är att vi står ansvariga för att ni ska komma hem tryggt så under denna veckan så bestämde vi oss för att boka om bussen så alla gäster fick åka hem på tisdag eftermiddag och fick sedan en natt på Scandic Hotell i Alta med en middagsbuffé inkluderat. Med tanke på de osäkra väderleksrapporterna och de ev. stängda vägarna så var nog samtliga glada att vi tog detta beslutet istället för att chansa på att det skulle gå bra på onsdagsmorgon med risk för att missa flygplan osv.

Så ännu en gång försöker vi göra allt för att våra gäster ska få en så bra upplevelse som möjligt när de reser med oss!

Vill tacka samtliga gäster för en trevlig vecka trots de få timmarna på havet. Vi har istället avnjutit en grym Kungskrabba Buffé på hotellet under lördagen samt bjudit på föreläsning under söndagen om tropiska resmål och sett till att alla har haft en så bra vistelse man kan få under sådana tuffa förhållanden som vi haft. Trots detta så reste alla hem med sina fiskelådor fyllda med fin skrei som de nu kan avnjuta tillsammans med familj och vänner.

För kommande vecka så ser väderleksrapporterna äntligen ut att bjuda på lite bättre väder så nu kör vi all in och kan förhoppningsvis bjuda på mer fiskerapporter härifrån!!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg, Henric Appelgren

Living the dream!!

Ibland snöar det här i Nordnorge...

Skidglasögon är något jag starkt kan rekommendera när du åker på skreifiske!!