Vinnaren är korad! Årets största återutsatta hälleflundra blev..

Årets säsong har varit unik, inte minst på fisket efter stor hälleflundra. Vi har aldrig tidigare upplevt ett liknande fiske där så många stora hälleflundror har fångats. Tidigt på säsongen landades en riktigt stor fisk på 230 cm som de flesta nog trodde skulle stå som segrande i vår tävling om ”Årets största återutsatta hälleflundra” men så blev inte fallet..

Daníel Jóhannsson ändrade på detta den 30 juli på Å när han krokade på och landade vårat nya NSA-rekord på magnifika 246 cm. Inte nog med att det blev årets största återutsatta hälleflundra, detta är också världens största återutsatta hälleflundra vad vi vet om.

Att återutsätta stora hälleflundror är otroligt viktigt för att bibehålla bestånden då dom stora fiskarna besitter mycket goda gener och är viktiga stamfäder för populationerna. Varje år lär vi oss mer och mer om hälleflundran, både hur fisken fungerar men även hur vi på allra bästa sätt ska hantera fisken för minimal påverkan

Vi på Nordic Sea Angling sänder våra varma gratulerar till Daníel Jóhannsson som står som segrare av 2016 års ”Halibut C&R” där priset är en mycket vacker halskedja med tillhörande krok i guld från Nordstans Guld i Göteborg av ett värde på ca 9000 SEK.

Nordic Sea Angling

Läs om Daníel Jóhannssons flundra här i tidigare nyhet!

Nordstans Guld