Torskrace, många flundror och en riktigt stor rödspätta från Nappstraumen

En ny vecka har startat och våra rutinerade danska stamgäster är återigen på besök för ett höstfiske. Direkt visar de vägen och fick en flundra på 104 cm under första dagens fiske. Idag under den andra dagen ökade de tempot och drog hela 5 st inne i Nappstraumen på både mete och spinnfiske med mindre jiggar. De hade ytterligare två fiskar som de tappade och flera andra kontakter så flundrafisket verkar vara riktigt på G nu!

Mattias Wiggur och hans kompanjoner, också stamgäster här i Nappstraumen inledde redan under onsdagen med att meta upp en rödspätta på över 3 kg till Tobbe, dessvärre saknar vi bild eftersom regnet vräkte ner och smartphones touchskärm förblir obrukbara i sådant väder. Fisken fick friheten åter och detta var det viktigaste för grabbarna. De fick riktigt bra kläm på rödspättan och har landat riktigt många med flera runt och över 2 kg där de allra flesta har simmat tillbaka.

Idag begav vi oss tillsammans ut på nordsidan och på grundtopparna kryllade det av betesfisk, något som torsken verkligen kalasade på. Våra jiggar blev väldigt uppskattade av torsken som lurade strax utanför grundtopparna och under stimmen av småsej. Dubbelhugg, trippelhugg, ja ibland även 5-hugg var inte helt ovanligt och fisken kämpade riktigt bra. Feta, granna fiskar mellan 5-12 kg var de allra flesta torskar men Thorsson lyckade dra på dagen toppfisk på strax över 15 kg. Utöver detta hittade vi också lite storsejar in emellan med några fiskar runt 7-9 kg samt dagens största på en bit över 10 kg till Tobbe.

En riktigt härlig start på veckan och vädret ser lovande ut så tror det bara kommer bli bättre!

Erik Axner – Nappstraumen