2st återfångade hälleflundror på 2 dagars fiske här i Å, Lofoten!! – Ännu ett bevis att C&R fungerar!!!

Vi på Nordic Sea Angling märker hälleflundror som vi släpper tillbaka för att bidra med viktig data till Norska Havforskningsinstitutet. Ett projekt som styrker vår teori om att man kan släppa tillbaka hälleflundror utan att de tar någon större skada utan fortsätter att växa och sprida vidare sina gener! Känns extra kul att man får det svart på vitt att de klarar en återutsättning så bra om de gör!

Igår lyckades vi då fånga en hälleflundra som jag märkte tidigare i år, närmare bestämt den 10 juli. Då fångades den av Hans Söderström och mättes då till 118cm. Efter att vi haft upp den i båten, mätt, märkt och fotograferat den fick den friheten åter och igår lyckades vi alltså fånga samma fisk. Denna gången var det vår danska gäst Frank Lorentz som fick den på kroken och efter en tuff fight lyckades vi landa fisken. Den mättes nu till 122cm och var i en fantastisk bra kondition! Den hade alltså växt 4 cm på en och en halvmånad! Tyvärr så satt kroken djupt ner i svalget så denna bestämde vi oss för att ta, men trots att den fick sätta livet till denna gång så har vi fått viktigt data som gör att vi kommer ett steg närmare att förstå dessa fiskar.

Det slutar dock inte här utan idag kom det ännu en hälleflundra som jag märkte tidigare i år. Den fångades då av Håkan den 26 april och mättes till 130cm! På exakt 4 månader hade flundran växt hela 10 cm och mättes nu till 140cm! Vilken tillväxt! Denna gången fångades den av Thomas Hansen och efter fotografering fick den friheten åter ännu en gång!! På återseende min vän!

Catch & Release for the win!!!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg, Andre Starkenberg

den 26 april fångade Håkan sin drömfisk på 130cm som vi märkte och återutsatte! 4 månader senare fångades den igen!

Idag fångade Thomas Hansen den märkta flundran 3463 och mättes nu till 140cm! Självklart fick den friheten åter igen!

Hasse med flundra som mättes till 118cm den 10 juli och som återfångades igår och hade då vuxit 4 cm på en och en halvmånad..

Frank med samma flundra fast nu med en längd på 122cm!