Norges gamar, Späckhuggare och Hälleflundraexplosion – Hawaisund

Vilken vecka!
Som sagt tidigare i veckans nyheter så har Havöysund varit invaderat av CWC-teamet, med flera. Och med Hälleflundra i kikarsiktet så har majoriteten av tiden lagts på det.

Har det gått bra?
Det har gått SJUKT bra!

Med toppfiskar som bär med sig minnen för livet och en grym skryträttighet, så sitter guiderna Ulf Hugsén och Henric Appelgren i skrivande stund och försöker ta in hur veckan faktiskt slutade.

Veckan har speglats i både fantastiskt väder, och otroliga naturupplevelser. Men inte bara en, eller två havsörnar, utan hela 22(!) havsörnar samtidigt, och även haft turen att få se späckhuggare i solnedgången påväg hem från fisket, så har Norge gett oss allt man kan drömma om.

Hälleflundrafisket har varit helt galet bra, med många olika bedrifter. Vad sägs som Unge herr Felix, som lyckades ta en grym hälleflundra på 153cm, och tog ett iskallt bad i havet utan att tveka sista dagen.

Eller Eira, som lyckades med det otroliga att fånga en fisk på 175cm, vilket är en av de största hälleflundrorna tagen av en kvinna.

Och sist, men långt ifrån minst, så är det Eino Palokangas fisk. En otrolig fisk på 195cm som blev veckans största. Och den fångsten i sig var bland det mest otroliga vi hört talats om.
Under drillningen så hände det som inte får hända – Spöet går av.
Men! Snabb som en vessla, så tar Tomas Szalai tag i linan, och börjar handdrilla fisken som väger strax under 100kg. Trots ett varv runt båten, och 2 rusningar under handdrillningen, så lyckades dom landa den mäktiga fisken. Hatten av för hela båtlaget, men framförallt till tomas. ”Det krävs en göteborgare för det”, hördes senare, men det går att diskutera.

Så, till veckans top 5

195cm
182cm
175cm
167cm
160cm

Torskfisket har varit trögt, men ändå en bra toppfisk runt 16kg.
och ett glatt gäng gav sig in för Spättefisket, och slutade med en toppfisk på 2,75kg. Också grymt!

I skrivande stund förra veckan glömde vi nämna att det även går bra att flyga helikopter från Havöysund till Alta.

Henric Appelgren och Ulf Hugsén

Norges natur blir man inte lätt mätt på, Späckhuggare!

Tommi Ahonen från Ursuit med en sköön Flundra!

Stefan Trummstedt glassar i solen!

Mats gremlin tar PB-bad efter en 182cm Hälleflundra! <br />”jag kan flyga, jag är inte rädd”” /></p>
<p><img decoding=

195cm handdrillad....!

Sugen på att testa ett nytt sätt att resa till/från campen?<br />Finns helikopter att hyra :)” /></p>
</div><footer class=