Spännande testfiske på ny plats!

Återigen har vi begett oss iväg på testfiske, denna gång på en helt ny plats på ännu ett resmål som kan bli aktuellt för Nordic Sea Angling. Förväntningarna var stora när vi lämnade hamnen första dagen. Nära campen hittade vi direkt betesfisk på en grundtopp och under i en av de första drifterna på dagen följde en hälleflundra efter Jimmys sej hela vägen till båten. Nästkommande scen utspelar sig i så nära ”slow-motion” som man bara kan komma när den inhalerar hela sejen precis under ytan vid båtkanten. Förvånande nog inte ner i djupet vände den inte ner i djupet med en raslig fart.. Den tar istället en sväng längs hela båtsidan och visar upp sin ca 130 cm långa kropp innan den sakta dalar ner mot djupet, helt oberörd av vår närvaro. Sejen som var tacklad med cirkelkrok var helt i munnen men trots detta ”studsar” kroken ur när Jimmy drar på bromsen och dessvärre fick vi inte se något mer av den flundran men en bra start och en mycket häftig upplevelse för oss båda.

Jimmy fick däremot revansch ganska snart efter och landade en fin flundra på en Crazy Daisy ”Torsk” med curlytail i driften efter som bjöd på en mycket bra fight på ett spegelblankt hav! Vi fortsatte fisket på många fina platser, hade en del kontakter men inga fler fiskar som krokade sig innan det verkligen började hända spännande saker. På Jimmys flötmete nappar plötsligt en fisk som efter en stunds drillning och med ett ryck i spöet endast lämnar huvudet kvar på sejen och inget annat.. Vad som orsakade detta får vi aldrig veta men det hör inte till vanligheterna. Kika på bilden till höger och bedöm själva vad det skulle kunna vara. Strax därefter nappar ytterligare en flundra för Jimmy på flötmete innan ytan börjar koka av småsej. Överallt var det småsej och vi låg mitt i stimmet. Innan vi visste ordet av blev jiggarna våldsamt attackerade av torskar i blandade storlekar och ju längre vi låg i stimmet desto mer torsk nappade det. Kvällen avslutade med ett riktigt fint torskfiske där det stundtals var svårt att nå botten innan en torsk hade fattat tycke för jiggen.

Första dagens testfiske bjöd på många härliga upplevelser och ett fint fiske i ett strålande vackert väder. Vad som väntar de närmaste dagarna återstår att se! Häng med på uppdateringarna för att veta mer om testfisket!

Erik och Jimmy