Ännu en 150cm+ flundra på Å i Lofoten och gästerna har fått kveitefeber i guidebåten!

Denna vecka har vädret varit kanon här i Å och fisket därefter!! I början av veckan körde vi halva dagen storsej och halva dagen kveitefiske.. Efter att ha fångat storsej upp till 15 kg och sedan blivit drabbad av kveitefeber så var det nu bara kveitefiske som gällde resten av veckan.
Mina gäster tyckte jag kunde skriva kveitegaranti i Å då vi lyckats snitta 4 kveiter i båten varje dag sedan i torsdags men fiske är ju fiske och just denna vecka verkar det ovanligt hett, det märks även på de andra destinationerna också som har magiskt kveitefiske just nu!
I Söndags lyckades vi landa drömkveita för de två norrmännen jag hade i båten. En toppfisk på hela 154cm till Morten, en fisk som väger en bit över 50 kg!!! Det var bara denna fisken vi önskade att få efter att redan ha fått både många och fina mindre kveiter under veckan men tillslut kom den!! Enorm glädje i båten och efter fisket så mailade de direkt till Jimmy och ville boka en ny resa inför 2017! Snacka om nöjda gäster!! Erik drog också en fin fisk på hela 127cm i söndags sedan fick vi en mindre på 81cm. Ännu en lyckad kveitedag! Igår åkte vi ut med samma goda känsla och givetvis var det kveite som var målet även idag. De första timmarna var det svårt att få till några bra drifter men så fort vattnet vände så fick vi perfekta drifter och redan på första driften så satt nr 1 för dagen!
Sedan fortsatte det bara.. Drift 2 – kveite nr 2, Drift 3 – kveite nr 3, Drift 4, kveite nr 4 & 5! Drift 5 – Kvetie nr 6!!! Det var helt sjukt, på fjärde driften fick de dubbelhugg och antalet kontakter och tappade har jag inte räkningen på men det var betydligt fler som vi missade än vad som vi lyckades kroka.. Och ändå fick vi så många på så kort tid! Givetvis ropade jag dit alla båtar och inte långt efter började även de andra båtarna att rapportera in flundror! De två största i vår båt var på 121 samt 120 cm, en helt fantastisk dag och så fort drift 7 och 8 inte gav kveite så begav vi oss hemåt med stora leenden som sträckte sig från öra till öra!

Vi har nu landat 20 flundror i guidebåten under veckan där stort sätt alla har släppts tillbaka samt märkts med ett ID nummer för Norska havforskningsinstitutet. I början av veckan efter vi märkt vår första kveite så sa jag på skoj att vi ska försöka göra slut på mina märkningsnålar innan veckan är över.. Vi har nu bara en nål kvar och bara en fiskedag kvar.. Tänk om vi kunde märke ytterligare än i morgon, det är i alla fall det vi satsar på!!

*Samtliga hälleflundror har fångats på Crazy Daizy 400gr riggad med Curly tail*

I övrigt kan man säga att sejfisket är stabilt med många mellan 10-15kg! Vi hade också en gäst som krokade en storsej på fluga men som tyvärr gick vinnandes ur kampen. Det har också kommit några bonus torskar runt 15 kg samt en topp fisk på hela 22kg i strömmen!!

Allt detta fiske har bedrivits ca 15-20 min båtkörning från campen!!

Varmt välkomna till Å i Lofoten!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

154cm kveite till Morten!

Close up på 154cm

En bonus torsk på 16kg

Dubbel glädje!! De två kamraterna delade sina fångster broderligt under veckan. När den ena krokade på flundra sa gavs spöt över direkt till den andra ifall han nu inte hade fått en själv på ett tag. Snacka om teamwork!

127cm till Erik!!!

Morten drar dagens första!

Drift 1 - 109cm, drift 2 - 120cm! Kveitefeber!!!

Drift 4 - Dubbelhugget! 111cm samt 121cm!

Dubbel glädje!!

Dubbelkveite, märkta och återutsatta!!