ÅÅÅÅÅÅ Vilket fiske =)

Under gårdagen guidade jag 2 båtar, det var 2 brittiska grupper som ville få lite tips och trix om flundrafiske, så vi bestämde att fyra timmar i varje båt blir kanonbra, då får alla en liten bit av kakan. Väl på fiskeplatsen gjorde jag en demonstration till båda båtarna om hur man går tillväga både när man fiskar med jigg respektive död sej och vad man skulle tänka på under drifterna m.m.

Strömmen låg nästan spegelblank och stilla när vi började lägga första driften, det kändes hett, RIKTIGT hett. Allt kändes perfekt båten skötte sig själv och gästerna gjorde precis så som jag berätta för dom, närsomhelst nu tänkte jag. Efter ett par minuter hör jag att det sprakar till på radion det var Charlie i den andra båten som bad om hjälp då han trodde dom hade stor fisk på kroken och dom visste inte riktigt om dom kunde fixa det själva, givetvis säger jag åt alla i båten att veva upp och vi åker dit direkt för att hjälpa till.
Jag hoppar över i båten och inspekterar den kaosliknande stämningen i båten för någon sekund innan jag ser hur Charlie sitter helt utmattad i aktern med ganska rejäl spöböj. Jag förbereder kveitekroken och tittar ner i djupet och ganska snart ser jag lite färg där nere, den är rätt stor säger jag till Charlie och han ser förskräckt på mig och säger Don´t loose it please =) och tur för mig så satt kveitekroken klockrent och fisken mätte hela 151 cm. Grattis Charlie. Sjuk start på denna dag, hur ska man kunna överträffa det här tänkte jag.

Strömmen hade börjat ta ganska bra fart nu efter första driften så jag bestämde att byta plats till ett lite lugnare område. Ganska snart i andra driften ropade John till och när jag tittade upp så stod han lite smått chockad med sitt spö och en fin spöböj, efter några minuters kamp mättes den till 97 cm. Samtidigt som den andra båten ropar på radion att dom precis fick ytterligare en flundra på 85 cm, grattis John med flera=)

Området kändes hett och med 2 flundror på första driften tyckte jag att vi skulle lägga om på samma området. Det är då det händer, Stewart släpper ner sin antitwist rig ifrån westinfishing, han kommer ner till botten och hinner inte veva mer än 1 meter innan det smäller på ORDENTLIGT, efter en lång första rusning och lite båtkörande efter fisken inser jag att den här fisken är nog större än den andra, och när jag väl ser den nere i djupet tror jag inte att det är sant, några rusningar senare så lyckas vi landa denna magiska fisk som mätte till hela 172 cm, sjukt bra jobbat Stewart =)

Utöver dessa fiskar landades det ytterligare 4 st flundror på våra båtar och Johan lyckades även han, hans gäng lyckades lura hela 5 st flundror =). Sjukt bra dag helt enkelt.

Så med detta vill jag bara berätta att fisket är fortsatt väldigt stabilt här i Å =)

På återseende.

Martin Bamberg & Johan Mikkelsen