Full gång och givetvis tävling här i Havöysund!

De nya gästerna är i full gång och fisket efter hälleflundra får vi säga gått riktigt bra, men vi börjar från början.

I onsdags kom gästerna och med dem var ”bossen” själv, Jimmy Andersson, och som vanligt blev vi i guidebåten utmanade på tävling! Givetvis tog vi den utmaningen. Det hela går ut på att fånga flest hälleflundror och att få den störste hälleflundran (är det ett lika så räknas näst största).

På torsdagen styrde ”Lappen” guidebåten och gav Jimmy, Fredrik, Dan och Magnus en rejäl lektion i hälleflundrafiske med 7 landade mot Jimmys båt som endast lyckades landa en enda. Snyggt jobbat av guidebåten!

På fredagen var det dags för mig att prova och målet var STOR hälleflundra. Vi begav oss ut på en långtur ihop med 2 andra båtar och det tog inte lång tid innan båt 5 drog i något riktigt stort. Efter en längre fight så hände det som inte får hända. När de skulle sätta kveitekroken i munnen så fór den ner i djupet och spöet knäcktes. Jag fick se videon och tro mig den var minst 170-180 cm, kanske till och med större!

Hur det gick i gårdagens tävling? Jo då, Jimmys lag knaprade in en fisk, men vi tog den största då jag lyckades kroka in en på 143 cm. Så, ställningen in för dagens tävling är 9-4 till guidebåten, som dessutom har de 2 största.

I övrigt på campen så har det kommit upp många fina hälleflundror. Idag skall en del båtar gå på torsken, och med tanke på förra veckans fantastiske fiske skall det bli spännande och se va som händer där. Nu i kväll nalkas det kungskrabba och lite svalkande dryck.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers och Mats ”Pluggen” Persson

Tomas Szalai med en fin flundra på 140cm+