Galna sejar på spinn och trolling utanför Nappstraumen!

Senaste dagarna har delvis varit blåsiga och regniga även om små glimtar på himlen har skådats. Havet är dock på bättre humör och har bjudit på allt från rödspättor, hälleflundror till stora torskar och sejar. Britterna i båt 6 har fångat hälleflundra på spinn, likaså stor sej! De trollade även med stora vobbler i 4 knops fart och sejarna blev som galna, största på 13 kilo. Fisket på sydsidan är även det helt klart stabilt med fina torskar bland alla stim av småsej. Emil Thun drog idag tisdag till med en fin bit på ca 14 kilo.

Själv var jag ute ett par regniga timmar Karianne och Sofie för att prova på spöfisket här i nord och visst nappade det, på grunt vatten kastade bergstorskarna sig över jiggarna!

Blir rejält blåsigt imorn men ser bra ut mot torsdag så rapporter kommer!

Jonathan

Emil Thun med en fin torsk!