154 cm från Nappstraumen – och mycket mer!

Fantastiskt fiske i fantastiskt väder här i Nappstraumen.

Under lördagen åkte flera båtar ut med fokus på hälleflundra och omgående fanns de där. Två landade och två tappade på kort tid visade att området var hett! Tidvattnet dog ut eftersom och alla satsade på att hitta lite torsk och sej och vilka stim det fanns! Efter en hel del letande så stod spöna böjda i ett. Toppfisken blev nog en torsk på 22 kilo och sej på runt 11 kilo. En smått overklig känsla när ekolodet visar att det är fullt med fisk från botten upp till några få meter under båten.

Söndagen skulle inte bli mycket sämre den, för fransmännen blev lyckan ännu större då de lyckades lura tre hälleflundror varav största mätte 154 cm! Direkt på morgonen hade de en bättre fisk på men linan gick av mot botten då fisken gjorde en lång rusning… Några timmar senare på exakt samma plats högg det igen och fajten var igång. Efter flera långa rusningar mot botten och tunga ”hällegung” kunde fisken säkras och där i munnen satt tacklet som de förlorade tidigare! Helt otroligt att samma fisk hugger så tätt inpå trots att ett trekrokstackel sitter i munnen! Bort med alla krokar, några snabba kort och sedan fick hälleflundran simma hem igen. Underbart att se sådan lycka när jag mötte de på sjön. Torsk och sej då? Jodå det var minst lika bra idag, toppfisken blev återigen 22 kilo för tyskarna som bor i storhytte!

Lite blåsigt blev det idag men alla båtar har varit ute och fångat torsk, sej och någon hälleflundra. Vädret ser blåsigt ut imorn också men mer från väst så jag tror det kan bli bra läge för ett pass i Nappstraumen.

Jonathan, Martin, Mats & Tomasz