Platta fiskar i Nappstraumen!

Även om vädret tillät oss att dra en hel del torsk igår förmiddag så har fokus här legat på de platta fiskarna i blåsvädret som varit. Det började trögt i strömmen men tillslut knep Martins båt en fisk på 79 cm som givetvis fick simma hem för att växa på sig. Idag fredag styrde både jag och Martin till en något vindskyddad vik för spättafiske och efter en hel del nötande så kom huggen med jämna mellanrum för att ibland vara hektiskt med två spättor på samma spö!

Efter en värmande lunch på land åkte vi ut med siktet inställt på hälleflundra. Kändes riktigt hett på lite nya marker. Måste ju söka runt när gamla spots inte levererar. Men efter nån timme styr vi kosan mot strömmen igen då vinden lagt sig något. Omgående ett par kontakter och när vi glider upp på grunt vatten suger det till i Johans spö och en härlig hälle sitter där! Efter lite gung kan jag handtaila fisken som mäts även den till 79 cm. Snabba kort och hälleflundran returneras. I slutet av driften får Martins båt några kontakter igen utan fast fisk men tredje gången gilt så sitter den där! Kampen är igång och vi ser på håll hur spöet böjer sig ner mot vattenytan. Martin ropar kort därefter ut på radion att den mätte 105 cm.

Imorn ser vädret aningen bättre ut så det blir nog delvis ut för lite torsk. Rapporter kommer!

Jonathan & Martin